(SEMASA) KUMPULAN DERMAWAN GLOBAL ‘DELEGATUS’ ANJUR MAJLIS AMAL & SUMBANG RM20,000 KEPADA BANTU MESRA CHARITY

Spread the love

KUALA LUMPUR, 15 JUN 2024 – Bersama-sama dalam beramal dan berkhidmat kepada masyarakat, sekumpulan dermawan global yang bergelar “Delegatus” mengadakan majlis amal istimewa hari ini di Anglican Parish of Christ Church Jinjang sebagai sokongan kepada Bantu Mesra Charity. Majlis ini menyaksikan Delegatus memberi sumbangan sebanyak RM20,000 yang bertujuan untuk menampung kos bekalan keperluan asas dan makanan untuk mereka yang memerlukan.

Delegatus, yang terdiri daripada individu-individu berprestasi tinggi dari pelbagai latar belakang profesional, didedikasikan untuk penambahbaikan masyarakat. Kumpulan ini, yang merangkumi usahawan, ahli profesional, selebriti, dan pemimpin, beroperasi berdasarkan prinsip integriti, belas kasihan, akauntabiliti, dan kerendahan hati. Nilai-nilai ini membimbing usaha mereka dalam filantropi strategik dan kerjasama menyokong pelbagai usaha seperti pendidikan, penjagaan kesihatan, pemuliharaan alam sekitar, dan keadilan sosial.

Kevin Hutchinson, Pengasas Delegatus, berkata, “Majlis hari ini menyoroti semangat beramal yang menjadi asas Delegatus. Dengan menyokong Bantu Mesra Charity, kami bukan sahaja menyediakan keperluan asas yang penting dan makanan kepada mereka yang memerlukan tetapi juga memberi inspirasi kepada orang lain untuk menyertai kami dalam misi belas kasihan dan khidmat masyarakat ini.”

Menganjurkan majlis amal istimewa ini buat pertama kalinya di Malaysia, Owen Ooi, wakil Delegatus di Malaysia, menekankan pentingnya menyalurkan bantuan kepada golongan yang kurang berkemampuan. “Dengan melaksanakan inisiatif ini, kami memenuhi keperluan segera dan memberi contoh kemurahan hati dan semangat komuniti. Kita harus menghulurkan tangan kepada mereka yang memerlukan. Saya berharap ini memberi inspirasi kepada orang lain di Malaysia dan seluruh dunia untuk menyertai kami dalam mengangkat dan menyokong golongan yang kurang bernasib baik.”

Sumbangan RM20,000 ini dijangka memberi impak yang besar dalam menampung kos keperluan asas dan makanan kepada banyak keluarga yang mengalami kesulitan ekonomi. Dalam hal ini, Delegatus dan Bantu Mesra Charity yakin bahawa sumbangan ini akan mengurangkan sebahagian beban yang dihadapi oleh komuniti ini.

Melangkah ke hadapan, Delegatus merancang untuk meneruskan usaha filantropinya dengan inisiatif masa depan yang menyokong rumah anak yatim, rumah warga emas, dan komuniti terdedah lain. Selain sokongan kewangan, Delegatus juga menawarkan kepakaran perniagaan, bimbingan, dan rangkaian untuk memperkasakan organisasi dan komuniti yang mereka sokong. Selain itu, projek akan datang termasuk aktiviti pendidikan dan rekreasi untuk kanak-kanak dan warga emas, serta bantuan khusus untuk mereka yang menghadapi kesulitan.

Delegatus menggalakkan individu dan organisasi untuk menyertai dan menyumbang kepada sebab-sebab yang bermakna ini. Sebarang maklumat lanjut atau sekiranya ada yang berminat untuk bersama-sama Delegatus dalam aktiviti amal mereka, sila hubungi  Owen Ooi, Kevin Hutchinson atau Bantu Mesra melalui aplikasi Instagram.


Spread the love

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *