(HIBURAN) ‘USOP WILCHA DALAM WEREWOLF DARI BANGLADESH’

Spread the love

di pawagam 5 mac 2015

Selepas menghasilkan filem Rumah Pusaka Di Simpang Jalan, Ariabella Sdn Bhd mengambil langkah semakin besar dalam industri filem tanahair dengan Usop Wilcha Dalam Werewolf Dari Bangladesh, yang akan menjengah pawagam seluruh Malaysia bermula 5hb Mac ini.

Dibarisi pelakon-pelakon hebat tanahair seperti Zizan Razak, Usop Wilcha, Emma Maembong, Saiful Apek, dan ramai lagi, Usop Wilcha Dalam Werewolf Dari Bangladesh dihasilkan dengan kos sekitar RM 1.8 juta dan telah menjalani pengambaran sekitar Taiping dan Ipoh, Perak.

Mengulas mengenai filem terbaru ini, pengarah yang tidak asing lagi, Mamat Khalid berkata, “Filem abang kali ni, abang tampilkan sesuatu yang berbeza. Jika kome semua pernah nengok werewolf mat saleh, untuk kali ni, abang bawakan werewolf dari Bangladesh, yang pastinya kome akan ketawa tak kering gusi. Filem ni memang A.”

“Alhamdullilah, abang bersyukur sebab semua artis berikan kerjasama. Untuk werewolf ni, memang kerja berat. Dengan teknik yamg digunakan dalam menghasilkan filem ni, abang boleh katakan, ini antara filem terbaik abang. Jadi buat peminat filem-filem abang, jangan lupa ke pawagam ya,” tambah Mamat Khalid lagi.

Bagi penerbit Zairul Azman, Usop Wilcha Dalam Werewolf Dari Bangladesh merupakan satu kolabrasi yang cukup memberi kesan positif, dan diharap mampu membawa penonton ke pawagam apabila ditayang nanti.

“Saya melihat, kombinasi di antara Mamat Khalid, Zizan Razak, Usop Wilcha juga pelakon-pelakon lain, mampu menjadi satu daya tarikan penonton ke pawagam. Mamat Khalid memang diketahui dengan arahan filem yang cukup memberi kesan dan Zizan Razak dikenali dengan lakonan komedi yang semestinya mencuit hati. Tambahan, ini gandingan pertama kali antara mereka,” kata Zairul pula.

Mula ditayangkan di pawagam pada 5hb Mac 2015, Usop Wilcha Dalam Werewolf Dari Bangladesh, edaran TGV Pictures membariskan pelakon komedia terkemuka tanahair, Zizan Razak, juga Emma Maembong, Usop Wilcha, Saiful Apek dan ramai lagi.

werewlf

SINOPSIS ‘USOP WILCHA DALAM WEREWOLF DARI BANGLADESH’.

Usop Wilcha Dalam Werewolf Dari Bangladesh (Werewolf) bermula kisahnya 20 tahun lalu apabila Mirdu, lakonan Saiful Apek iaitu seorang warga Bangladesh diserang seekor serigala mengakibatkan berlaku perubahan fizikal ke atas dirinya menjadi haiwan berkenaan.

Tidak hanya pada fizikal, tingkah laku Mirdu juga menjadi ganas dan kejam hingga ramai penduduk kampung menjadi korban kerakusannya. Penduduk kampung yang sudah tidak boleh bersabar akhirnya mengambil keputusan membakar rumah Mirdu.

Mirdu yang marah dengan kejadian itu bertindak menggigit dua anak kembar Kumba (Muhamad Ikhwan) dan Kumbi (Muhamad Azwan), sekali gus menyebarkan jangkitan wabak itu sebelum dia ditembak mati.

Di Malaysia, Usop Wilcha (Shy 8) yang baru berpindah ke kawasan baru bersama Wahab B (Sharwani NS) bertemu dengan Jaynab Ramunggei (Emma Maembong) dan tinggal berjiran serta menjalankan perniagaan bersama-sama di sebuah medan selera.

Pada masa sama, wabak werewolf itu sudah mula merebak di Malaysia.

Kumbi yang kini sudah dewasa juga berada di Malaysia untuk mendapatkan bantuan Jaynab bagi mengembangkan pembiakan baka werewolf, sekali gus melenyapkan spesies manusia di muka bumi.

Bagaimanapun, semua agenda jahat ini sudah lama diketahui Pilun (Zizan Razak) iaitu seorang pekerja asing tanpa izin warga Bangladesh yang bekerja di gerai Usop.

Pilun berkali-kali mencuba untuk memaklumkan kepada Usop mengenai perkara itu tetapi usahanya sering terhalang.

PELAKON & WATAK FILEM WEREWOLF DARI BANGLADESH

1. ZIZAN RAZAK – PILUN
2. SAIFUL APEK – MIRDU
3. USOP WILCHA – USOP
4. RAB KHALID – YEH SEKUPANG
5. ADI SHAMSUL – ADI
6. AHMAD SHARWANI – WANI
7. EMMA MAEMBONG – JEYNAB

PELAKON TAMBAHAN

1. KUMBA – MUHAMAD IKHWAN

2. KUMBI – MUHAMAD AZWAN

3. AHMAD MAEMBONG –  JACOB

4. MAHZUZ JOHARI – MAHZUZ

5. MUAZAM JOHARI – FAROUQ

 


Spread the love

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *