(SEMASA) Astro Bella Rai Hari Wanita Sedunia 8 Mac ini

Datuk Aznil

Sempena meraikan Hari Wanita Sedunia yang disambut pada 8 Mac ini, Astro Bella dan Malaysian Women Marathon (MWM) akan berkolaborasi menganjurkan MWM Astro Bella 5km 2015. Bagi memeriahkan lagi sambutan pada hari tersebut, Astro Bella (Saluran 133) turut menayangkan pelbagai program istimewa.

Program-program istimewa ini juga akan ditayangkan di Astro Ria (Saluran 104), Astro Prima (Astro Prima) dan Astro Citra (Saluran 131). Kemuncak program istimewa ini di televisyen adalah menerusi program Apa Kata Malaysia yang dikemudikan oleh Datuk Aznil Haji Nawawi. Menerusi program ini, seramai tiga tetamu wanita yang berjaya dalam bidang yang mereka ceburi akan ditemu ramah secara eksklusif. Mereka adalah penyanyi Ning Baizura, model dan ahli perniagaan Mawar Abdul Karim dan pereka terkenal Alia Bastamam.

AZ

MWM Astro Bella 5km 2015 akan berlangsung pada hari Ahad, 8 Mac bertempat di Dataran Kemerdekaan, Shah Alam dari jam 6 pagi hingga 12 tengah hari. Selain acara maraton yang turut disertai oleh ramai selebriti seperti Ayda Jebat, Elfaeza Ul Haq, Anita Baharom, Tunku Hanis, Adeline Tsen dan Nina (AF 2014), program ini turut dimeriahkan dengan pelbagai aktiviti menarik seperti mini karnival dan persembahan pentas.

Mereka yang berminat untuk menyertai acara maraton boleh melayari laman web rasmi MWM di mwm.my untuk terma dan syarat.

Elfaeza Ul Haq

 

Radio SINAR fm akan menganjurkan peraduan selama seminggu bermula 23 hingga 27 Februari ini. Pemenang bertuah akan berpeluang menyertai acara maraton ini dan berlari bersama-sama selebriti kegemaran mereka. Untuk terma dan syarat, layari laman web ww.sinar.fm.

Pengurus Saluran Astro Bella, Natasha Hashim berkata, “Bermula dengan sokongan yang diberikan kepada larian MAKNA Founder’s Night Run, Astro Bella Runs With Makna’ sempena Kempen Barah Payu Dara dan Kempen Astro Bella Jom Kurus yang dianjurkan baru-baru ini, Astro Bella akan terus komited dan menyokong mempromosikan amalan kehidupan sihat dan sejahtera di kalangan masyarakat terutamanya kepada golongan wanita seperti ini.

 Ayda Jebat

Kami sangat berbangga kerana dapat berkongsi hari yang penuh bermakna ini di samping mengiktiraf kebolehan dan pencapaian para wanita. Acara larian ini akan lebih menjadi pengalaman yang lebih manis sekiranya para peserta dapat menamatkan larian mereka, memperbaiki rekod peribadi atau mungkin inilah kenangan penyertaan kali pertama mereka. Inilah objektif yang ingin kami capai sempena sambutan Hari Wanita Sedunia ini.”

Teruskan sokongan anda dan dapatkan perkembangan terkini di media sosial dengan #mwmastrobella5km

PROGRAM ISTIMEWA SAMBUTAN HARI IBU

AHAD 8 MAC 2015

 

SALURAN JUDUL MASA
RIA Pengancam Perkahwinan 9.00 pagi
Mama Mama Mia 2.00 petang
Lembut Bukan Lelaki 4.00 petang
Apa Kata Malaysia? Istimewa Hari Wanita 8.00 malam
PRIMA Dari Mata Ke Hati Ep7 9.00 pagi
Raikan Wanita Ep11 10.30 pagi
PRIMA Live Ep1 1.30 petang
PRIMADONA S4 Ep1 2.00 petang
Wanita Gemilang Ep1 2.30 petang
Lesung Pipit Ep4 3.00 petang
Telemovie TBC 10.00 malam
CITRA Talaash 2.00 petang
Gila 4.30 petang
8 Jam 6.15 petang
Bencinta 8.00 malam
Racun Menantu 10.00 malam
La Diva Larissa 10.00 pagi
Aku Terima Nikahnya 12.00 tengah hari
BELLA Destinasi Cinta Sara 2.00 petang
Bencinta 4.00 petang
Marry A Rich Man 6.00 petang
Apa Kata Malaysia? Istimewa Hari Wanita 8.00 malam
Ikal Mayang 10.00 malam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *