(SEMASA) PELANCARAN QUILL CITY MALL RAYA KASIH & CINTA

KUALA LUMPUR, 25 MAY 2017 – Quill City Mall Kuala Lumpur, destinasi mesra membeli-belah keluarga dan kanak-kanak di Jalan Sultan Ismail Kuala Lumpur berbesar hati menganjurkan pelancaran Raya Kasih & Cinta bersempena Ramadan & Hari Raya Aidilfitri 2017. Kempen ini bermula 25 Mei 2017 hingga 2 Julai 2017. Pada tahun ini, Quill City Mall KL mengetengahkan konsep yang diadaptasi daripada novel Hero Seorang Cinderella (HSC) yang kini ditayangkan sebagai drama bersiri menampilkan Fattah Amin & Nur Fazura. Drama ini adalah kerjasama eksklusif Quill City Mall KL bersama pihak Astro untuk saluran Astro Ria dan Astro Ria HD. Penggambaran yang dilakukan secara eksklusif di Quill City Mall KL mengetengahkan kedai-kedai yang terdiri daripada fesyen, makanan dan hiburan. Ini adalah antara faktor di sebalik pemilihan drama siri ini disamping adegan romantic dan menyentuh hati.

Taman Botani Diraja, Raya Kasih & Cinta

Aidilfitri ini, para pengunjung pasti akan gembira dengan dekorasi menakjubkan Raya Kasih & Cinta kolaborasi “Hero Seorang Cinderella”. Di Quill City Mall, para pengunjung akan disambut dengan gerbang meriah Raya Kasih & Cinta di pintu masuk utama, diikuti laluan terowong gerbang romantik disinari lampu di dalam pintu masuk pusat membeli-belah. Di samping itu, sebuah replika istana megah HSC berlandskapkan taman hijau dan coklat dengan penggubahan bunga berwarna pastel, buaian dihiasi tumbuhan flora dan banyak lagi.

 

‘Pengangkutan Diraja HSC, Kasih & Cinta Quill ‘Love Locks’ dan Bunga Wisteria Akan Memikat Hati Anda

Aidilfitri adalah kisah Kasih & Cinta. Keluarga dan rakan-rakan dialu-alukan untuk meraikan Raya Kasih & Cinta bersama adegan eksklusif daripada drama siri HSC dan mengambil gambar sebagai kenangan. Para pengunjung akan mempunyai peluang untuk memulakan perjalanan HSC serta terpesona dengan pengangkutan diraja HSC disamping ‘kunci cinta’ bersama mesej cinta yang ditulis dan dikunci pada  Kasih & Cinta Quill ‘Love Locks.’


Satu lagi kejutan dibawakan untuk para pengunjung di aras 5 pusat membeli-belah kami; bunga Wisteria tergantung indah dari pod media kami untuk pengalaman foto yang sukar dilupakan.

“Pada Aidilfitri ini, kerjasama Hero Seorang Cinderella bersama Astro, kami bangga untuk menjadi satu-satunya pusat membeli-belah rasmi untuk drama No.1 Ramadan & Aidilfitri. Ruang legar utama mengikuti tema ‘Royal Cinderella’ di mana dekorasi seiringan bersama siri tersebut. Dengan ini, kami berharap dapat meraikan Raya bersama-sama para pengunjung Islam kita. Saya berbesar hati untuk mengalukan anda semua ke Quill City Mall untuk sambutan indah. “Kata Dato ‘Ar. Michael Ong, Pengarah Eksekutif, Kumpulan Syarikat Quill Group.

Quill City Mall Raya Kasih & Cinta, Perasmian Pertama di Kotaraya

Pelancaran ini dibawakan khas oleh Quill City Mall untuk rakan media, ahli kumpulan ‘Quill’ & para pengunjung. Kami mengalu-alukan para hadirin ke Taman Diraja (Royal Garden) untuk menikmati jamuan minum petang diikuti dengan pelancaran besar-besaran serta penampilan khas Hero Seorang Cinderella, putera menawan, Fattah Amin.

Pelancaran Raya Kasih & Cinta dimulakan dengan Tarian Selamat Datang “Gema Warisan” serta Tandu Puteri oleh Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara (JKKN). Anda pasti akan terpegun.

Dato ‘Ar. Michael Ong, Pengarah Eksekutif Kumpulan Syarikat Quill Group akan menyampaikan ucapan Raya semasa pelancaran besar-besaran untuk mengalu-alukan ahli-ahli media, rakan-rakan dan para pengunjung. Dato ‘Ar. Michael Ong, Pengarah Eksekutif, Ng Chee Kheong, Ketua Pegawai Operasi Quill Group of Companies, Joseph Teo, Naib Presiden, Pemasaran, Quill City Mall Kuala Lumpur, Fattah Amin dan Shiha Zikir akan merasmikan pelancaran ini selepas itu.

Kemuncak utama pada hari acara merangkumi Dato Michael Ong, Fattah Amin dan Shiha Zikir meterai  Raya Kasih & Cinta Quill ‘Love Locks’ pada bingkai hati bersama-sama dengan rakan-rakan media dan tetamu.

Sebelum mengakhiri pelancaran, para jemputan akan disajikan dengan nyanyian oleh penyanyi berbakat, Shiha Zikir.

Raya Kasih & Cinta Tanggungjawab Sosial Korporat (CSR)

Para pengunjung boleh menyaksikan kemunculan Fattah Amin dan Nur Fazura dalam majlis “Berbuka Puasa” dengan anak-anak yatim dan pemberian Raya di bulan Ramadan yang mulia ini pada 11 Jun 2017.

 

Kemunculan dan Persembahan Khas Artist Akan Menyinari Pentas

Kemunculan khas artis Prima Valet serta para artis Hael Husaini dan Amira Othman turut dibawakan kepada anda semasa sambutan Raya Kasih & Cinta. Jangan ketinggalan penampilan artis kegemaran anda pada tarikh-tarikh berikut:

 • ‘Aidilfitri Special Artist Appearance by Prima Valet’

28 May & 4, 11, 18 June at 3:00pm

 • ‘Aidilfitri Special Performance by Hael Husaini’

1 July at 3:00pm

 • ‘Aidilfitri Special Performance by Amira Othman’

2 July at 3:00pm

PROMOSI HARI RAYA DAN AKTIVITI

Penebusan Unik Sempena Perayaan Menanti Anda

Penebusan unik sampul duit Hari Raya, Bantal Edisi Terhad “Hero Seorang Cinderella” dan Kasih & Cinta ‘Love Locks’ menanti anda di Quill City Mall. Singgah ke Quill City Mall KL untuk berpeluang menebus koleksi menarik semasa Raya Kasih & Cinta.

 • Penebusan Hari Raya Packet

Berbelanja RM99 dalam 2 resit terkumpul pada hari yang sama untuk menebus sampul duit Hari Raya percuma yang direka khas untuk tempoh perayaan ini.

 • Penebusan Bantal Edisi Terhad

Dengan hanya perbelanjaan mudah RM199 dalam 2 resit terkumpul pada hari yang sama; para pengunjung akan dapat menebus bantal Edisi Terhad “Hero Seorang Cinderella.”

 • Kasih & Cinta ‘Love Locks’

‘Snap’, Tebus & Kunci

 1. “Like” halaman Facebook Like Quill City Mall KL ATAU Ikut Instagram kami
 2. Snap dan muat naik kami Raya hiasan gambar ke Facebook ATAU Instagram kami

        Hashtag:

        #QuillCityMallKL

         #KasihdanCinta

         #QuillLoveLocks

 1. Tunjukkan gambar yang dimuat naik kepada Concierge di Kaunter Concierge dan tebus SATU (1) Kasih & Cinta ‘Love Lock’
 2. Tulis mesej cinta anda pada kunci
 3. Gantung dan meterai kunci anda pada bingkai berbentuk hati kami yang terletak di Main Atrium, Ground Floor.

Persembahan dan Bengkel Raya Kasih & Cinta

Pusat membeli-belah mengadakan pelbagai aktiviti menarik seperti Glamour Raya Make up Demo, Persembahan Joget, Persembahan Tarian Kasih & Cinta, Persembahan Pesona Zapin, Persembahan Tarian Citrawarna Raya dan Putera & Puteri ‘Walkabout’ pada hujung minggu untuk para pengunjung.

Biarkan Kreativiti Anda Mengalir Bengkel Raya Kami

Bengkel yang menarik telah dirancangkan untuk keluarga dan kanak-kanak seperti Bengkel Anyaman Ketupat, Bengkel Batik & Lukisan, Bengkel Seni Bunga Kreatif, dan Bengkel Wau Bulan Kreatif. Datanglah dan mengambil bahagian untuk menunjukkan kreativiti anda.

Peraduan Raya Kasih & Cinta untuk Mengembirakan Para Pengunjung

Raya ini, para pengunjung akan gembira dengan pelbagai pertandingan Raya untuk si kecil; Peraduan Pakaian ‘Royal’ Little Prince & Princess, Raya Ketupat Felt Contest dan Peraduan Kostum Raya Kanak-Kanak

Fesyen Eksklusif dan Aksesori Raya Menawan, Tidak Dilupakan Juadah Raya

Mencari pakaian Raya dan juadah? Para pengunjung akan gembira untuk menerokai bazaar kami yang mempesonakan dan terdiri daripada produk seperti biskut, hamper, pakaian, aksesori dan banyak lagi di gerai Royal Garden bertemakan dengan membeli-belah Raya menakjubkan. Jangan lupa membeli-belah koleksi Fattah Amin, koleksi artis Prima Valet seperti Amy Search dan Shaheizy Sam, Elrah Exclusive, Altelia Amani, Nur Aishah, AEON, Gajah Duduk dan banyak lagi yang akan dipaparkan semasa keseluruhan kempen Raya ini. Yang tidak boleh dilepaskan, anda mungkin yang bertuah untuk bertemu artis-artis terkenal seperti Amy Search, Shaheizy Sam yang secara peribadi akan gaya anda.

Promosi Raya Dari Penyewa Berharga

Raya ini, Quill City Mall adalah pilihan yang terbaik untuk berkumpul bersama keluarga dan rakan-rakan serta para pengunjung boleh menikmati kemudahan perayaan daripada penyewa yang dihargai dengan pelbagai promosi yang terdiri daripada makanan, fesyen, hiburan dan banyak lagi. Dapatkan barangan Raya anda dari penyewa kami AEON, Gajah Duduk, Ethnic Sense dan banyak lagi. Bagi mengelakkan trafik yang sesak, marilah “Berbuka Puasa” dengan kami di Quill City Mall. Tempat letak kenderaan percuma disediakan mulai pukul 5:00 petang dan waktu seterusnya pada hari bekerja manakala kadar rata RM3 pada hujung minggu.

Untuk maklumat lanjut, sila layari halaman  Facebook, Instagram: QuillCityMallKualaLumpur atau laman web http://www.quillcitymall.com.my.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *