(SEMASA) The Alley memperkenalkan Siri Yogurt Slim Slim terbaharu

KUALA LUMPUR (Feb 4): Rangkaian teh buih, The Alley, melancarkan siri yogurt slim slim terbaharu di One City Tuo Fei Lun Premium Business Lounge di Subang Jaya, hari ini.
Siri yogurt slim slim terbaharu itu mempunyai asas campuran dengan beras unggu, mencipta satu jenis minuman kesihatan yang kreatif, padan dengan gabungan konsep “selesa”, “mengurangkan lemak” dan “lazat”, bakal menjadi satu trend makanan hijau di negara ini.

Beras unggu yang digunakan dalam “Siri yogurt slim slim dengan beras unggu” ini dipilih teliti dan dimasak secara profesional serta kaedah pemprosesan yang selamat agar adunan yogurt yang tebal diadun elok dengan beras unggu.
Terdapat empat produk dibawah siri yogurt iaitu, “Original Purple Rice Yogurt”, “Matcha Purple Rice Yogurt”, “Peach Oolong Purple Rice Yogurt”, dan “Mencipta Yogurt Anda Sendiri” (Create Your Own Yogurt).

Perisa tulen yogurt digunakan sebagai asas dan diadun dengan beras unggu yang dimasak dengan baik menghasilkan “Original Purple Rice Yogurt”, beras unggu yang kenyal dan aroma yogurt dikisar bersama, menawarkan tepung pelbagai lapisan, pasti memenuhi selera.

Berbanding teh lain, tepung matcha adalah tepung halus diperbuat daripada dauh teh mengandungi bahan semulajadi L-theanine yang membantu meningkatkan memori dan konsentrasi.

Bahan-bahan dalam “Matcha Purple Rice Yogurt” diadun bersama tepung matcha berkualiti tinggi.Kombinasi matcha yang diperkaya dan beras unggu yang amat ditagihkan, menawarkan aroma seakan menyentuh kehijauan ketika musim bunga dan kedinginan ketika musim panas, satu item bagi peminat matcha dan yogurt tidak harus lepaskan.

Sebagai tambahan, beras unggu juga mengandungi protein yang tinggi, bukan sahaja menyediakan nutrien yang diperlukan badan tetapi meningkatkan sistem imunisasi, detoksifikasi, khasiat darah dan pada masa sama memanaskan limpa dan perut.

“Peach Oolong Purple Rice Yogurt” pula ialah campuran yogurt probiotik dan beras unggu. Aroma peach oolong disertai dengan beras unggu yang kenyal, sedikit manis tetapi tidak berminyak.
Pelanggan juga boleh datang sendiri untuk menghasilkan minuman secara kreatif dengan mencampur dan memadankan dengan bahan kandungan lain bersama yogurt bagi “Mencipta Yogurt Anda Sendiri”.

Yogurt The Alley dibuat daripada yogurt semulajadi berkualiti tinggi, ditambah dengan beras unggu semulajadi, mempromosikan ciri sebenar berkonsepkan “kesihatan”, “mengurangkan lemak” dan “lazat”.
Lebih-lebih lagi, siri yogurt ini sesuai untuk semua peringkat umur, boleh dinikmati oleh kanak-kanak dan dewasa, yang pastinya satu siri minuman baru yang popular.

Siri yogurt slim slim terbaharu The Alley akan mula didapati pada Hari Valentine 14 Februari ini di 14 cawangan seluruh Malaysia, seperti De Garden, Bukit Tinggi, Aman Suria, Connaught, Arkadia, Kota Laksamana, Sutera Utama, SS15, Sarawak, Mount Austin, Icon City, Aman Central, Sri Petaling dan Taipan. Peminat Yogurt harus mencubanya!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *