(HIBURAN) Ernie Zakri Laungkan ‘Gundah’  – Kisah cinta abadi datuk dan nenek sendiri 

Spread the love

Selepas ‘Ku Bersuara’ menjadi salah satu finalis bagi Anugerah Juara Lagu ke-34, Ernie Zakri muncul dengan single terbaru ‘Gundah’. Lagu dan lirik ‘Gundah’ merupakan hasil ciptaan Ernie sendiri bersama dengan komposer Sharon Paul. 

Lagu ‘Gundah’ yang ditujukan khas buat arwah datuk dan neneknya, Haji Mohamed & Hajjah Rokayah. Ia mengisahkan percintaan dua insan yang bercinta sampai ke hujung nyawa dan menggambarkan penderitaan seorang lelaki (iaitu datuknya) yang menderita disebabkan kematian wanita yang dicintai (neneknya). ‘Gundah’ bakal muncul dengan Muzik Video yang dilakonkan oleh pelakon hebat Zamarul Hisham dan Fazlina Ahmad Daud pada hari Jumaat, 27 March 2020 di youtube channel Rocketfuel Network.

Selepas setahun pemergian neneknya, datuknya pula yang meninggal dunia. Bait-bait lirik “Biar rasa ini membunuhku, biar rindu ini menghukumku” adalah lirik yang tepat menggambarkan kesedihan hati lelaki tersebut.

Menurut Feros, Ketua Label Muzik, Rocketfuel Records,
”Lagu Gundah merupakan karya terbaru hasil nukilan Sharon Paul Dan Ernie sendiri dan saya berharap lagu ini dapat menambat hati ramai orang diluar sana dan juga mendapat tempat di hati para pendengar radio .”

Lagu ‘Gundah’ ini boleh dimuat turun di iTunes dan dijadikan sebagai panggilan nada dering menerusi semua syarikat telekomunikasi tempatan serta boleh didengari melalui penstriman di atas talian seperti Spotify, Joox dan Apple Music. Video lirik dan muzik lagu

‘Gundah’ ini juga boleh di tonton di saluran Youtube Rocketfuel Network.


Spread the love

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *