(HIBURAN) TELEFILEM ISTIMEWA SKRIN DI 9 “UNTUKMU MUHAMMAD”

Spread the love

_DSC0022

Bulan Mei merupakan satu simbolik untuk meraikan ibu-ibu di seluruh dunia.  Bersempena sambutan Hari Ibu ini, slot Skrin Di 9 membawakan anda sebuah telefilem istimewa bertajuk Untukmu Muhammad sebagai tanda penghormatan dan rasa kasih terhadap seorang ibu.

 utk mu muhammadsmall

Untukkmu Muhammad mengangkat kisah pengorbanan seorang ibu lakonan Sherry Merlis yang inginkan anaknya mendapat penjagaan terbaik dan sempurna setelah dia tiada lagi didunia. Amira, telah didiagnos menghidap penyakit barah. Suaminya, Razak (Adam Corrie) menjadi kekuatan Amirah untuk melawan penyakit barahnya yang berada pada tahap empat. Malang tidak berbau, apabila Razak ditimpa kemalangan yang meragut nyawanya.  Semangat Amira untuk hidup mula rapuh dan dia tidak mahu meneruskan rawatan kemoterapi setelah merasakan peluangnya untuk hidup lama sudah tipis.  Amira hanya risaukan tentang siapa yang boleh memikul tanggungjawab untuk menjaga satu-satunya anak Amira, iaitu Muhammad (Izz Ilham) dengan baik setelah ketiadaannya kelak.

Memikirkan tentang siapa yang dapat memberikan sepenuh perhatian kepada Muhammad, Amira meminta pertolongan Mak Su, ibu saudaranya yang rupa-rupanya mempunyai agenda lain disebalik keikhlasan Amira. Setelah itu, Amira mula berharap sepupunya Ayu untuk menjaga Muhammad.  Ayu telah lama berkahwin tetapi tidak dikurniakan anak.  Pada mulanya, Ayu gembira dengan kehadiran Muhammad tetapi melihat suaminya terlalu sayangkan Muhammad, Ayu mula cemburu sehingga menjejaskan hubungannya dengan Amira.

Apakah kesudahan nasib Muhammad? Adakah nasibnya akan terbela setelah Amira tiada? Mari sama-sama kita hayati kesudahan telefilem menyentuh hati yang akan disiarkan pada hari Rabu, 15 Mei ini, jam 8.30 malam.  Telefilem ini merupakan terbitan ZK Creative Sdn Bhd dan turut menampilkan Aida Aris, Fikhree Bakar, Nuremy Ramli, Almy Nadia dan Soo Wincci yang memperkuatkan lagi jalan cerita telefilem Untukkmu Muhammad ini.

Kasih ibu tiada tandingannya, hargai setiap jasa dan pengorbanan mereka. Selamat Hari Ibu daripada kami di TV9!


Spread the love

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *