(SEMASA) Jom Meriahkan Hari NBOS 2016

Poster - Artist ListHari NBOS 2016 yang sedang berlangsung di PICC Putrajaya telah dirasmikan oleh Tan Sri Dr Ali Hamsa (Ketua Setiausaha Negara) pada 14 Ogos 2016 manakala Pameran Fashion Bazaar by Roopawan.com oleh Tan Sri Irwan Siregar (Ketua Setiausaha Perbendaharaan, Kementerian Kewangan) juga pada hari yang sama di Putrajaya.

Strategi Lautan Biru Kebangsaan (National Blue Ocean Strategy) atau NBOS. NBOS menekankan kepada prinsip impak tinggi, kos rendah, pelaksanaan pantas dan mampan dalam program-program pembangunan negara. NBOS merupakan asas kepada Strategi Pembangunan Nasional Malaysia, atau Malaysian National Development Strategy (MyNDS) yang juga merupakan teras kepada Rancangan Malaysia Ke-11 (2016 hingga 2020). MyNDS menumpukan kepada pelaksanaan projek berimpak tinggi secara pantas dengan penekanan kepada capital economy dan ekonomi rakyat pada kos yang rendah kepada kerajaan. Capital economy menekankan kepada pertumbuhan KDNK, perniagaan besar, projek berpelaburan fizikal dan pasaran kewangan, manakala ekonomi rakyat menekankan kepada kesejahteraan rakyat, di antaranya pekerjaan, perniagaan kecil, kos sara hidup, kesejahteraan keluarga, dan penyertaan sosial.

Sesi Walkaout oleh Perdana Menteri Malaysia pada 16 Ogos 2016 (Selasa) kelak akan merangkumi kesemua ruang pameran termasuklah bazaar NBOS anjuran pihak Roopawan.com yang menampilkan pelbagai fesyen & jenama terkenal termasuk koleksi barangan selebriti turut sama akan dilawati oleh Perdana Menteri Malaysia pada hari tersebut. Antara barangan Lelongan Amal oleh selebriti antaranya Siti Nordiana ( Tangan berjenama Kate Spade), One Nation Emcee (kasut Air Jordan & Pewangi Berjenama) dan Bunkface ( Celebriducksz)

gmo

Disertakan senarai artis lain yang bakal membuat persembahan sepanjang hari NBOS

SUNDAY 14 AUGUST 2016
Slot Time Program /Speaker /Talent Ministry /Agency NOTES
30 mins 9.30 am – 10.00 am PREPARATION
30 mins 10.00 am – 10.30 am FIT Malaysia KBS
NBOS Day (Majlis Pelancaran oleh YBhg. Tan Sri Ali Hamsa, Ketua Setiausaha Negara (KSN)
10.30 am Arrival of YBhg. Tan Sri Ali Hamsa, Ketua Setiausaha Negara (KSN)
10.35 am Launching of NBOS Open Day and NBOs International Week
10.45 am Walkabout
30 mins 11.00 am – 11.30 am Entertainment
1. Aizat Amdan
2. Ippo Hafiz
NSU
30 mins 11:35 am – 12.05 am 1PESARA JPA
30 mins 12.10 pm – 12.40 pm WHEE Project (Sharing Session) IM4U
1 hr 1.00 pm – 2.00 pm LUNCH HOUR
30 mins 1.30 pm – 2.00 pm PREPARATION
15 mins 2.00 pm – 2.15 pm Cak Lempong KPM
1 hr 2.20 pm – 3.20 pm Sesi Pengundian Projek PR1MA PR1MA
30 mins 3:25 pm – 3.55 pm FREE TIME
30 mins 4.00 pm – 4.30 pm Housewives Enhancement And Reactive Talent (HEARTS) MOHR
30 mins 4.35 pm – 5.05 pm Charity Auction :
One Nation Emcee
NSU
30 mins 5.10 pm – 5.40 pm Entertaiment
1. Tasha Manshahar
2. One Nation Emcee
NSU
15 mins 5.40 pm – 6.00 pm CLOSING
* NBOS Open Day will be officated by YBhg. Tan Sri KSN. No speech, only officiation ceremony on stage. (10.00 am – 10.45 am)

MONDAY 15 AUGUST 2016

Slot Time Program /Speaker /Talent Ministry /Agency NOTES
30 mins 9.30 am – 10.00 am PREPARATION
30 mins 10.00 am – 10.30 am FREE TIME
30 mins 10.35 am – 11.05 am Gamelan KPM
15 mins 11.10 am – 11.25 am Program Remaja Kafe TEEN KPWKM
45 mins 11.30 am – 12.15 pm Transformasi PLPP Sebagai Pusat Kecemerlangan OKU KPWKM
30 mins 12.20 pm – 12.50 pm Entertainment
1. Drama Band
2. Ronnie Hussin
NSU
1 hr 1.00 pm – 2.00 pm LUNCH HOUR
30 mins 1.30 pm – 2.00 pm PREPARATION
30 mins 2.00 pm – 2.30 pm FREE TIME
1 hour 2:35 pm – 3:35 pm Fashion Competition/Show by Rizal Ali Team NSU
30 mins 3.40 pm – 4.10 pm Charity Auction – Siti Nordiana NSU
30 mins 4.15 pm – 4.45 pm Musykil Muslimah – Ustazah Isfadilah NSU
30 mins 4.50 pm – 5.20 pm FREE TIME
30 mins 5.25 pm – 5.55 pm Entertainment
1.Siti Nordiana
2. Khai Bahar
NSU
20 mins 5.40 pm – 6.00 pm CLOSING
TUESDAY 16 AUGUST 2016
Slot Time Program /Speaker /Talent Ministry /Agency NOTES
30 mins 9.30 am – 10.00 am PREPARATION
30 mins 10.00 am – 10.30 am Persembahan Pasukan STORM BOMBA
30 mins 10.35 am – 11.05 am Sharing Knowledge 1MOCC MAMPU
30 mins 11.10 am – 11.40 am 1SERVE JPA
30 mins 11.45 am – 12.15 pm FREE TIME
30 mins 12.20 pm – 1.00 pm Entertainment
1. Dayang Nurfaizah
2. Caliph Buskers
NSU
1 hr 1.00 pm – 2.00 pm LUNCH HOUR
30 mins 1.30 pm – 2.00 pm PREPARATION
15 mins 2.00 pm – 2.15 pm Tarian Tradisional Kontemporari Joget / 1Malaysia KPM
30 mins 2.20 pm – 2.50 pm Program Remaja Kafe TEEN KPWKM
30 mins 2.55 pm – 3.25 pm FREE TIME
30 mins 3.30 pm – 4.00 pm Busker SBJK KPM
45 mins 4.05 pm – 4.50 pm Kaunseling & Psikologi JKM
30 mins 4.55 pm – 5.25 pm Charity Auction – Aliff Satar NSU
15 mins 5.30 pm – 6.00pm Entertainment
1. Aliff Satar
2. Sandra
NSU
6.00 pm CLOSING
* YAB PM tour to NBOS Exhibition (10.00 am – 11.15 am). All performer during that time to be prepared.
* STORM team to get ready for the show (3 – 5 mins show to YABPM)
WEDNESDAY 17 AUGUST 2016
Slot Time Program /Speaker /Talent Ministry /Agency NOTES
30 mins 9.30 am – 10.00 am PREPARATION
30 mins 10.00 am – 10.30 am Sharing Knowledge 1MTC MAMPU
30 mins 10.35 am – 11.05 am Muay Thai Performance Imran / Sanul
30 mins 11.10 am – 11.40 am Game Changer Cities KPKT
30 mins 11.45 am – 12.15 pm Program Remaja Kafe TEEN KPWKM
30 mins 12.20 pm – 12.50 pm Entertainment
1. Encik Mimpi
Zarul Umbrella
NSU
1 hr 1.00 pm – 2.00 pm LUNCH HOUR
30 mins 1.30 pm – 2.00 pm PREPARATION
15 mins 2.00 pm – 2.15 pm Gamelan & Angklung KPM
30 mins 2.20 pm – 2.50 pm FREE TIME
1 hr 2.55 pm – 3.55 pm Fashion Show KPM
30 mins 4.00 pm – 4.30 pm FREE TIME
30 mins 4.35 pm – 5.05 pm Charity Auction :
Nur Sajat
NSU
30 mins 5.10 pm – 5.40 pm Entertainment
1. Sixth Sence
2. Sakura Band
NSU
15 mins 5.45 pm – 6.00 pm CLOSING
* YAB TPM Closing Ceremony at the Plenary Hall, Level 3. (4.00 pm – 4.30 pm)
THURSDAY 18 AUGUST 2016
Slot Time Program /Speaker /Talent Ministry /Agency NOTES
30 mins 9.30 am – 10.00 am PREPARATION
30 mins 10.00 am – 10.30 am Anytime Fitness NSU
30 mins 10.35 am – 11.05 am FREE TIME
15 mins 11.10 am – 11.25 am Program Remaja Kafe TEEN KPWKM
30 mins 11.30 am – 12.00 pm Tutorial Tudung NSU
30 mins 12.05 pm – 12.35 pm Entertainment
1. Mark Adam
2. Aman Nasim
NSU
1 hr 1.00 pm – 2.00 pm LUNCH HOUR
30 mins 1.30 pm – 2.00 pm PREPARATION
15 mins 2.00 pm – 2.15 pm Tarian Tradisional Kontemporari Joget 1Malaysia KPM
15 mins 2.20 pm – 2.35 pm Entertaiment
1.Syazwan Shuhaimi
Anis Anira
30 mins 2.40 pm -3.05 pm 1Malaysia Youth Cities (1MYC) KPKT
45 mins 3.10 pm – 3.55 pm FREE TIME
30 mins 4.00 pm – 4.30 pm Charity Auction :
Bunkface
NSU
30 mins 4.35 pm – 5.05 pm Monolog Teater UPM
30 mins 5.10 pm – 5.40 pm Entertainment
1. Bunkface
2. Haiza
NSU
15 mins 5.40 pm – 6.00 pm CLOSING
FRIDAY 19 AUGUST 2016
Slot Time Program /Speaker /Talent Ministry /Agency NOTES
30 mins 9.30 am – 10.00 am PREPARATION
30 mins 10.00 am – 10.30 am Persembahan Sewang Temuan KPM
30 mins 10.35 am – 11.05 am Coding at School
(Fun Activity)
C@S Staff
30 mins 11.10 am – 11.40 am Entertainment
1. Sarah
2. Shiela Abdul
NSU
30 mins 11.45 am – 12.15 pm Tarian Zapin KPM
2 hr 12.15 pm – 2.45 pm LUNCH HOUR
30 mins 2.15 pm – 2.45 pm PREPARATION
30 mins 3:00pm – 3:30pm Icon Talk Atlet Olahraga KPM
30 mins 3:35pm – 4:05 pm Charity Auction :
Dafi
NSU
1 hr 4:10 pm – 5.10 pm Talk from Sony Camera Ambassador NSU
30 mins 5.15 pm – 5.45 pm Entertainment
1. Dafi
2. Putera
NSU
10 mins 5.50 pm – 6.00 pm CLOSING
SATURDAY 20 AUGUST 2016
Slot Time Program /Speaker /Talent Ministry /Agency NOTES
30 mins 9.30 am – 10.00 am PREPARATION
45 mins 10.00 am – 10.45 am FIT Malaysia KBS
1.5 hr 10.50 am – 12.25 pm Ghost Make Over;
Gubahan;
Hairstylist
Majlis Belia Malaysia
30 mins 12.30 pm – 1.00 pm Entertainment
1. Ewal AF
2. Zariff AF
NSU
1 hr 1.00 pm – 2.00 pm LUNCH HOUR
30 mins 1.30 pm – 2.00 pm PREPARATION
15 mins 2.00 pm – 2.15 pm FREE TIME
30 mins 2.20 pm -2.50 pm Charity Auction – Che Ta Family NSU
30 mins 2.50 pm -3.20 pm Coding at School
(Fun Activity)
C@S Staff
30 mins 3.25 pm – 3.55 pm Permainan Muzik Tradisional Cak Lempong KPM
30 mins 4.00 pm – 4.30 pm Tarian Tradisional Kontemporari Joget 1Malaysia KPM
30 mins 4.35 pm – 5.05 pm Entertainment
1. Sazrin
2. Aina Mentor Legend
NSU
30 mins 5.10 pm – 5.40 pm FREE TIME
15 mins 5.40 pm – 6.00 pm CLOSING

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *