(SEMASA) Pelancaran Penapis Udara Siri Hero Oleh NESH

Spread the love

NESH, salah satu jenama sistem penapisan air isi rumah yang paling terkenal di Malaysia melancarkan Penapis Udara Siri Hero. Pakar penapis air yang berpengalaman selama 32 tahun menentukan bahawa sekarang adalah masa yang tepat untuk memperkenalkan sistem penapisan udara yang sesuai untuk setiap isi rumah. Siri penapis udara dikuasakan dengan lima peringkat penapisan, dan menggunakan penapis H13 HEPA gred perubatan yang amat berkesan dalam membasmi 99.97% zarah ultra halus di udara sekecil 0.3 mikron dan bahan pencemar yang berbahaya dalam udara, seperti bakteria, acuan, virus, debunga, spora, habuk, bulu haiwan peliharaan, kelemumur, hama habuk dan zarah halus PM2.5.

Menurut data kualiti[1] udara Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO), hampir keseluruhan penduduk global (99%) menghirup udara yang melebihi had kualiti udara WHO, dan mengancam kesihatan mereka.

Kualiti udara di Malaysia pada tahun 2021 adalah 3.9 kali garis panduan kualiti udara tahunan WHO dan menduduki tempat ke-50 daripada 118 negara dengan kualiti udara yang paling teruk[2].

NESH membawa semua koleksi produk berkualiti dengan ciri utama yang unik untuk Penapis Udara HeroPro dan Penapis Udara HeroMini, direka untuk memaksimumkan pengalaman pengguna bagi menyediakan pengalaman pernafasan yang lebih baik, bersih dan sihat.

HeroPro mempunyai fungsi penulenan dan penyahbau yang meliputi sehingga 785 kaki persegi atau 73m2, dilengkapi dengan 5 peringkat penapisan yang berkuasa: pra-penapis, penapis gred perubatan H13 HEPA, penapis karbon teraktif, penapis fotokatalis dan cahaya UV bersama peringatan automatik penggantian penapis, sensor cahaya ambien dan 3 jenis mod: auto, senyap, tidur.

Manakala HeroMini yang kecil, ringkas & mudah alih mempunyai 3 peringkat penapisan yang berkuasa: pra-penapis, penapis gred perubatan H13 HEPA dan penapis karbon teraktif bersama fungsi aromaterapi yang sesuai untuk bilik bayi, bilik belajar dan meja pejabat.

“NESH sentiasa meningkatkan produk, perkhidmatan dan pengalaman pengguna kami. Kami telah berjaya melakukannya selama lebih daripada 32 tahun dengan sistem penapisan air kami. Dan kini kami bersedia untuk meluaskan penawaran produk kami dengan Penapis Udara Siri Hero. Kami ingin mengucapkan terima kasih kepada pelanggan kami yang telah mempercayai jenama, produk dan perkhidmatan kami. Kami ingin memasarkan lebih banyak produk berkualiti kepada keluarga Malaysia.” kata Cik Soh Yok Kim, Pengarah Urusan di NESH Marketing Sdn Bhd.

Ucapan oleh Cik Glanes Soh, Penggerak NESH memberitahu media bahawa NESH yakin dengan siri penapis udaranya akan disambut baik walaupun dalam keadaan pasaran yang sesak. “Pasaran penapis udara Malaysia bernilai USD68 juta pada 2020, dan dijangka berkembang pada kadar yang mengagumkan sebanyak 5% dalam tempoh ramalan 2022 hingga 2026. Kami bertemakan Penapis Udara Hero sebagai ‘Breathe Like Never Before’ dengan memberikan pengalaman yang baru untuk bernafas agar dapat mengatasi pencemaran udara dalaman, bakteria dan virus. Banyak penyelidikan & pembangunan, inovasi teknologi dan usaha telah dilakukan untuk mengkonseptualisasikan dan menghidupkan produk ini. Kami pasti pengguna Malaysia akan menghargai penapis udara Siri Hero,” tambah Cik Glanes Soh.

Pada pelancaran Penapis Udara Siri Hero NESH, jenama ini menerima dua pengiktirafan daripada Malaysia Book of Records (MBR), iaitu, Lubang Keluaran Terbanyak dalam Penapis Air Membran untuk NESH Membrane Queen dan Penapis Air Pertama dengan Sistem Ozon untuk NESH Qoozo. Jenama saudara NESH, iTazzo turut menerima pengiktirafan daripada Malaysia Book of Records bagi iTazzo i-Processor untuk Egg White Whipping Blender yang paling laju.

Pelanggan boleh menikmati promosi menarik daripada NESH yang memberi tawaran pra-pesanan sehingga 31 Ogos 2022. Promosi beli 1 percuma 1 untuk Penapis Udara HeroPro pada harga tawaran RM2,888 dengan Penapis Udara HeroMini secara percuma yang bernilai RM 1,288. Seramai 50 pelanggan pertama yang membuat pesanan kayak mendapat tawaran eksklusif iaitu beli 1 HeroPro dan mendapatkan unit kedua HeroPro dengan potongan 50%.

Kini kita boleh membeli Penapis Udara Siri Hero dengan melayari laman web NESH: www.nesh.com.my atau memesan melalui platform e-dagang di kedai rasmi Shopee & Lazada. Untuk keterangan lanjut, anda boleh menghubungi cawangan NESH melalui https://nesh.com.my/contact/ atau membeli terus melalui Whatsapp 016-667 7487.

[1] https://breathelife2030.org/news/new-data-9-10-people-still-breathe-unhealthy-air/

[2] https://www.iqair.com/malaysia


Spread the love

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *