(SEMASA) Realme Perkenalkan Dua Buah Telefon Pintar Baharu di Malaysia; King Speed, realme 3 Pro & Entry-Level Value King, realme C2

SHAH ALAM, 15 Mei 2019 – realme Malaysia, sebuah jenama teknologi global dengan kerjasama Lazada Malaysia dan Shopee Malaysia memperkenalkan rangkaian peranti terbaharunya iaitu realme 3 Pro dan realme C2 di pasaran Malaysia hari ini.

Produk yang dipamerkan hari ini meletakkan tanda aras dalam mutu gaya dan prestasi. Di realme, kami amat berbangga mampu memberi pengalaman yang berkualiti tinggi untuk golongan muda. Kedua-dua peranti pintar yang dilancarkan hari ini membolehkan rakyat Malaysia untuk menikmati manfaat “power dan style” dengan dua peranti canggih, serta berprestasi tinggi, “kata Tiffany Teh, Pengurus Jenama, realme Malaysia.

Dunia elektronik pengguna adalah ruang yang sangat kompetitif. Oleh itu, setiap jenama bertangggungjawab untuk terus meningkat secara konsisten di atas pengenalan melalui kajian secara mendalam serta pembangunan perkakasan dan perisian. Pada keseluruhannya, setiap jenama perlu mendengar maklum balas daripada pengguna dan memahami kebimbangan mereka dengan menghasilkan produk yang memenuhi permintaan setiap pengguna.

“Kami mengalu-alukan Realme kerana ianya mampu melakukan walaupun merupakan jenama yang baharu. Ciri-ciri agresif dan tangkas mendorong realme ke hadapan sebagai pesaing yang kuat, terutamanya dalam segmen peranti pintar mampu milik di pasaran. Realme C2 terbaru mengkaji dengan lebih mendalam tentang apa yang jenama ini mampu tawarkan kepada golongan muda dan kami menjangkakan jualan yang baik di Shopee,” kata Ian Ho, Pengarah Urusan Serantau, Shopee.

realme 3 Pro: Speed Up To The Next Level

Edisi terungul realme untuk golongan muda, realme 3 Pro menawarkan prestasi yang luar biasa dari segi hayat bateri, kejelasan skrin, pengimejan serta reka bentuk. Terdapat secara eksklusif di Lazada Malaysia, ia menawarkan pengguna dengan pengalaman terunggul, terima kasih kepada teknologi dan reka bentuk yang inovatif dan berkualiti.

Cipset yang kuat dan bateri berkapasiti tinggi dengan VOOC 3.0 Dari awal, realme telah memenuhi keperluan pengguna muda melalui pembangunan teknologi dan inovasi yang berterusan. Prestasi realme 3 Pro telah ditingkatkan sepenuhnya, terima kasih kepada proses pengeluaran 10nm pemproses Snapdragon 710 dan arsitektur lapan teras Kryo, yang membolehkan realme 3 Pro mencapai kelajuan jam sehingga 2.2GHz. Adreno 616 GPU menjamin visual yang nyata dan menjadikan imej 3D yang lebih efisien dan maju untuk pengalaman permainan yang lebih baik.

Dari segi hayat bateri, realme 3 Pro dilengkapi dengan bateri berkapasiti tinggi 4045 mAh – cukup untuk memenuhi keperluan pengguna yang tegar, dan kelebihan yang besar dalam julat harganya. Pada masa yang sama, CABC (Kawalan Lampu Belakang) dapat meningkatkan jumlah hayat bateri sebanyak 5 hingga 10%. Realme 3 Pro dilengkapi sepenuhnya dengan teknologi pengesasan pantas VOOC 3.0. Dengan pengecas 20W (5V4A), bateri mati dapat dikembalikan dengan cepat. Berbanding dengan realme 2 Pro, kuasa flash VOOC 3.0 realme 3 Pro mampu mengurangkan separuh daripada masa pengecasan , dari 0 hingga 50% hanya dalam masa 30 minit atau mengecas sepenuhnya dalam masa hanya 80 minit.

Berdasarkan ujian di makmal realme, 10 minit masa pengecasan memberi pengguna 5 jam waktu bercakap.  Mod Super Nightscape Dari segi pengimejan, realme 3 Pro menggunakan gabungan kamera utama IMX519 16 MP + kamera sekunder 5 MP, dengan saiz piksel tunggal 1.22 um, saiz sensor 1 / 2.6 inci, dan aperture f / 1.7 besar, setanding dengan pengimejan dalam segmen utama.

Super Nightscape telah dioptimumkan berdasarkan realme 3 yang terungul , dengan meningkatkan pendedahan dalam keadaan cahaya yang sangat rendah, meningkatkan kebolehgunaan peranti di bawah keadaan gelap yang melampau dengan menyesuaikan sorotan dan bayang untuk lebih terperinci, serta mengawal noise foto untuk meningkatkan ketulenan keseluruhan gambar.

Menggunakan teknologi AI, permandangan dalam gambar diiktiraf dan dioptimumkan dengan sewajarnya ke dalam rangkaian dinamik yang lebih besar, dengan butiran yang lebih diperkaya di bahagian yang diserlahkan dan bayang-bayang dan pendedahan yang lebih seimbang. Dalam masa yang sama, mod Ultra HD yang baru dikonfigurasikan menggunakan teknologi sintesis multi-frame, membolehkan mutiple pictures sebanyak 16 juta piksel disintesis menjadi satu gambar ultra-HD dengan 64MP – saiz yang lebih besar untuk imej yang lebih cantik dalam kualiti yang lebih baik.

realme C2: Paparan Mega, Bateri Mega Produk Entry-Level Value King, iaitu realme C2, boleh didapati secara online, eksklusif di Shopee Malaysia, menggabungkan reka bentuk dan prestasi terbaik dalam segmen harganya.

Bersinar Bak BerlianRealme dengan bangganya membawa reka bentuk berlian klasik untuk realme C2, yang kini mempunyai reka bentuk smudge-free. Teknologi pemotongan laser yang digunakan menjadikan corak dan keratan mempunyai kesan pantulan yang berbeza. Di bawah refleksi yang menakjubkan adalah tiga lapisan lukisan dan artikel mutiara. Usaha-usaha ini digabungkan bersama membuatkan realme C2 lebih cantik dan bersinar dibandingkan dengan generasi sebelumnya. Paparan Dewdrop Untuk Pengalaman Melihat Secara MeluasRealme C2 menggunakan skrin dewdrop bertakuk kecil 6.1 inci HD+ dengan nisbah skrin-ke-badan 89.35%. Peranti ini menggunakan garis melengkung di kawasan dewdrop, bukannya garis lurus dan sudut, menjadikan skrin lebih indah, cantik dan elegan.

Dengan bateri 4000 mAh yang besar, mengecas berkali-kali pada siang hari adalah biasa. Bateri berkapasiti tinggi digabungkan dengan pemproses Helio P22, membuatkan bateri tahan lebih lama.

Dwi kamera 13MP + 2MP kuasa AI­­

Dwi kamera 13MP + 2MP berkuasa AI dengan Chroma Boost menghasilkan gambar yang seimbang. Ia juga dilengkapi dengan Bokeh Effect untuk membantu anda mengambil gambar potret dengan sempurna, dan juga menyokong rakaman video 1080p dan video Slo-Mo. Peranti ini juga memasarkan kamera hadapan 5 juta piksel untuk memberikan swafoto dengan definisi yang lebih baik dan meningkatkan rangkaian HDR dalam persekitaran cahaya dan latar cahaya yang rendah, menjadikan setiap perincian jelas dalam pelbagai persekitaran.

Kerjasama Dengan Jenama Gaya Hidup BeliaDi realme, belia bermaksud kemungkinan tidak terbatas dan suara golongan muda harus didengari oleh dunia. Jenama ini tetap komited dengan visinya untuk membiarkan dunia melihat kekuatan anak muda dan mengumumkan perkongsiannya hari ini dengan dua jenama gaya hidup belia iaitu mmm stu6io dan 2D Bubble Tea Cafe. Promosi RamadhanBersempena dengan bulan ramadhan, realme Malaysia juga bekerjasama dengan Lazada Malaysia dan Shopee Malaysia, menyediakan tawaran hebat untuk realme C1, realme 2 Pro dan realme 3.

Produk Harga Runcit Biasa Lazada Raya Together Gether 16th Mei Lazada Raya Together Gether 16 Mei – Crazy Brand Mega Offer Dari 12 pagi hingga ke 2 tengah malam Raya dengan Shopee 23 hingga 25 Mei 
Realme C1 (Black) 2GB  + 16GB RM 449

 

RM 399

 

N/A

 

 

 

RM 399

 

Realme C1 (Blue) 2GB  + 16GB
Realme C1 (Black) 2GB  + 32GB RM 499

 

RM 429 RM 429
Realme C1 (Blue) 2GB  + 32GB
Realme 3 (Black) 3GB + 32GB RM 599 RM 549 RM 549
Realme 3 (Dynamic Black) 3GB + 32GB
Realme 3 (Radiant Blue) 3GB + 32GB
Realme 2 Pro (Black) 4GB + 64GB RM 799 RM 599 RM 599
Realme 2 Pro (Black) 8GB + 128GB RM 999 RM 899 RM 799 RM 899

Ketersediaan realme 3 Pro dan realm C2

Realme 3 Pro

Version Colours Price Sales Dates
 

4GB RAM+64GB ROM

Carbon Grey RM 899  

1.       Jualan Pertama Dalam Talian Eksklusif Di Lazada: 15 Mei pukul 10 pagi

*Dengan hadiah ekslusif – portable fan. Sementara stok masih ada.

1.       Jualan Luar talian daripada lebih 1,500 wakil jualan realme pada 18 Mei

 

Nitro Blue
Lightning Purple
 

6GB RAM+128GB ROM

Carbon Grey RM 1099
Nitro Blue
Lightning Purple

Realme C2

Version Colours Price Sales Dates
2GB RAM+16GB ROM Diamond Blue RM 429 1.       Jualan pertama daripada lebih 1,500 wakil jualan realme pada 18 Mei

 

2.       Jualan Dalam Talian Eksklusif Di Shopee Pembeli: 21 Mei pukul 9 pagi

 

* Dengan setiap pembelian realme C2 di Shopee (2GB + 16GB), anda berpeluang untuk memenangi hadiah eksklusif – botol realme dan kad 32 SD. Sementara stok masih ada.

Diamond Black
3GB RAM+32GB ROM Diamond Blue RM 499
Diamond Black

 

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai jualan dalam talian, sila lawati laman sesawang berikut: Lazada: http://bit.ly/rmlazadaShopee: http://bit.ly/realmeC2shp Untuk senarai lengkap wakil jualan realme, sila layari https://myrealme.my/locate-us/ atau untuk mengetahui lebih lanjut mengenai rangkaian peranti pintar kami, sila kunjungi https://www.realme.com/my/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *