(HIBURAN) Kebenaran terbukti melalui rakaman CCTV

Spread the love

CCTV Latest jpeg

Dimasukkan ke hospital akibat mengalami kecederaan, namun bertemu dengan beberapa pesakit yang aneh ketika sedang mendapatkan rawatan, tentunya suatu situasi yang sangat menyeramkan.

CCTV 16

Itulah cerita yang ingin ditampilkan dalam filem terbaharu berjudul CCTV, sebuah filem bergenre seram yang akan menemui penonton tidak lama lagi.

Biarpun sudah terlalu banyak filem bergenre sedemikian yang sudah ditayangkan di pawagam, namun filem CCTV terbitan syarikat produksi Cinemaya Studios Sdn. Bhd. dan Victory Film Production Sdn. Bhd. ini pastinya memberi kelainan yang tersendiri.

CCTV 21

Filem CCTV arahan pengarah Daven R. ini bermula dengan kisah mengenai seorang lelaki, Hariri yang bekerja sebagai seorang juruteknik televisyen litar tertutup (CCTV).

Pada satu malam, Hariri telah mendapat panggilan daripada ketuanya dan diarahkan untuk membaiki kerosakan CCTV di sebuah hospital lama. Walaupun berasa berat hati, namun dia terpaksa akur dengan arahan ketuanya itu.

CCTV 14

Ketika sedang membaiki CCTV yang rosak di hospital berkenaan, nasib Hariri agak kurang baik apabila dia tiba-tiba terjatuh dan pengsan serta mengalami kecederaan apabila kakinya patah.

Kemudian, apabila dia sedar ketika mendapatkan rawatan di hospital lama berkenaan, dia berhadapan dengan beberapa kejadian aneh yang berlaku.

CCTV 11

Antaranya, dia bertemu dengan seorang lelaki buta yang pelik, seorang gadis kecil yang terbakar, seorang wanita Cina yang sedang sarat mengandung serta seorang doktor gila yang mengendalikan hospital berkenaan dengan caranya tersendiri.

Bagaimanapun, keanehan yang berlaku sepanjang dia berada di hospital berkenaan akhirnya terbongkar setelah Hariri melihat sendiri rakaman CCTV tentang kejadian yang berlaku di hospital itu.

CCTV 8

Ternyata rakaman daripada CCTV itu mendedahkan bahawa semua orang yang berada di dalam hospital, terutama sekali individu yang ditemuinya itu telah mati dalam satu kebakaran yang berlaku sebelum ini.

Akibat panik setelah melihat rakaman tersebut, Hariri lantas melarikan diri dari hospital itu dan cuba menuju ke sebuah van dalam usaha untuk menyelamatkan dirinya.

Bagaimanapun, apabila dia dapat menghampiri van berkenaan, sekali lagi dia mendapat kejutan yang tidak disangka-sangka.

Apakah kejutan berkenaan, semuanya akan dapat disaksikan pada babak-babak terakhir filem CCTV yang akan ditayangkan di pawagam seluruh Malaysia pada 30 Julai ini.

CCTV 6

Sesuatu yang menarik tentang filem CCTV ini juga apabila ia menampilkan pelakon Aeril Zafrel sebagai watak utama yang memainkan peranan sebagai Hariri. Malah, ia merupakan kali pertama dia berlakon dalam filem bergenre seram sejak mula berkecimpung sebagai seorang pelakon pada tahun 2010.

Selain itu, filem ini turut diperkuatkan lagi dengan penampilan beberapa pelakon lain seperti Hasnol Rahmat dan Asliza Abdullah serta seorang pendatang baharu, Ardel Aryana.

CCTV 3

Penggambaran pula di lakukan di sekitar Kuala Lumpur selama 20 hari dan kos keseluruhan penerbitan pula menelan belanja sebanyak RM1.5 juta.

Dalam pada itu, berkenaan dengan pengarah Daven R., biarpun filem CCTV ini merupakan arahan sulungnya, tetapi beliau sudah berpengalaman luas dalam kerja-kerja di belakang tabir.

CCTV  20

Sebelum ini, Daven R. telah terbabit sebagai Pengarah Sinematografi untuk beberapa buah filem tempatan seperti Mr. Cinderella 2, Gong, Susuk, Cun serta yang terbaharu adalah filem Gamatisme.

Trailer filem CCTV di YouTube: https://youtu.be/0SW-rOji2T0

PELAKON UTAMA

AERIL ZAFREL – Hariri

HASNOL RAHMAT – Dr. Muthalib

ARDEL ARYANA – Marianaa

 

PELAKON PEMBANTU

ASLIZA ABDULLAH

JEFF OMAR

VANESSA

DINO PAK


Spread the love

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *