(SEMASA) ES CLOSET SYARIKAT FESYEN MALAYSIA PERTAMA BERHASRAT UNTUK PENYENARAIAN NASDAQ

 
Kuala Lumpur, 5 September, 2019 – Syarikat fesyen ES Closet International Berhad mendedahkan hasratnya untuk disenaraikan di papan utama NASDAQ, bursa saham kedua terbesar di dunia.

 
Ini diumumkan oleh Ketua Pegawai Pemasarannya, Dr Zyro Wong, pada sidang akhbar eksklusif yang diadakan di Restoran De.Wan 1958 oleh Chef Wan di Kuala Lumpur hari ini. Selepas penyenaraian, ES Fashion akan menjadi syarikat fesyen tempatan yang pertama yang akan disenaraikan di bursa saham utama antarabangsa, menandakan ia sebagai tanda masuk untuk jenama fesyen Malaysia di lapangan perdagangan antarabangsa.
 
ES Closet juga mengumumkan kerjasama dengan Sharelaa, yang membawa dua jenama utama antarabangsa – Champion & Melissa – dan juga kerjasama dengan jenama Malaysia – TNTCO – sebagai sebahagian daripada rancangan pengembangannya. ES Closet juga memperkenalkan MOONA & CAESEN, jenama tempatan terbaru mereka yang menampilkan fesyen bergaya, kepada ahli media, pemegang saham, pelabur berpotensi dan tetamu undangan. CAESEN diwujudkan khusus untuk pasaran Melayu dan akan berada di pasaran dari tahun 2020.
 
ES Closet juga mendedahkan rancangannya untuk menyediakan aplikasi fesyen striming secara langsung yang pertama di Asia Tenggara yang menggunakan pemimpin pendapat (KOL) untuk memacu jualan dengan cara yang inovatif serta menggunakan penyelesaian AI dan analisis data besar. ES Closet disasarkan untuk menembusi negara-negara seperti Indonesia, Vietnam, Thailand dan Filipina, dengan bantuan pakar tempatan dan duta jenama terkemuka.
 
ES Closet juga sedang dalam proses menyampaikan NICSS, jenama pakaian inovatifnya, yang menggunakan fabrik nanoteknologi yang menjerat udara sejuk dan memindahkan haba dari badan, sesuai untuk negara-negara yang mempunyai iklim lembap. “Cooling Shirt” akan keluar pada tahun 2020.
 
Dalam ucapan alu-aluan beliau, Dr Zyro Wong bercakap secara terperinci mengenai rancangan pengembangan syarikatnya dan bagaimana ia dijangka memberi impak yang besar dalam masa yang singkat. “CAESEN & MOONA akan menjadi trendsetter baru dalam industri siaran fesyen striming secara langsung dan kami tidak sabar-sabar untuk mengembangkan model perniagaan kami di seluruh Asia Tenggara, “katanya. Pakar penjenamaan dan pakar pemasaran yang dihormati itu juga memperkenalkan penubuhan kolej yang pertama untuk melatih calon-calon berpotensi untuk menjadi penyiar striming profesional yang akan dikenali di seluruh rantau ini. “Sesiapa yang berminat dengan fesyen, boleh menyertai program baru yang inovatif ini yang direka khas untuk memperluaskan peluang mereka dalam bidang pemasaran dan jualan fesyen,” katanya.
 
Dalam taklimat terperinci tentang rancangan penyenaraian syarikat itu, penasihat kumpulan untuk ES Closet, Kennay Tang menjelaskan, “untuk disenaraikan di NASDAQ bukan kerja yang mudah, tetapi kami yakin bahawa ES Closet akan mencatatkan sekurang-kuranghya USD 4.00 di papan utama NASDAQ. “Dia bercakap dengan panjang lebar tentang sebab-sebab dan faedah untuk ES Closet untuk disenaraikan di Nasdaq dan bukannya di rantau Asia Tenggara atau di halaman sendiri.Dia juga menceritakan bagaimana pemborong fesyen yang sudah terkenal itu berada dalam kedudukan yang kuat untuk dapat melakukannya walaupun masih baru dalam perniagaan kepada industri pengguna.
 
Mengulas rancangan peluasan syarikat itu, Ketua Pegawai Jenama Kien Tang berkata, “dengan koloborasi baru kami antara Sharelaa (Champion & Melissa), dan juga TNTCO, ES Closet dijangka membuka 11 kedai penjualan menjelang tahun depan serta mengembangkan e-dagang nya tiba di Asia Tenggara. “Dengan kerjasama ini, ES Closet bersedia untuk melonjak ke tahap yang lebih tinggi dalam masa terdekat,” katanya.
 
Menutup tirai pelancaran, Encik Nicson Pua. CEO Kumpulan ES Fashion berkongsi niat syarikatnya untuk menjadi yang pertama dalam mewujudkan platform komuniti eko-sistem fesyen yang menghubungkan pembeli dan pembekal. “Ia akan menjadi trendsetter baru,” katanya, “dan kami berani menaruh harapan untuk membangunkan lebih banyak rancangan yang menarik pada masa depan dan mengalu-alukan semua pihak yang berminat untuk menyertai kami sebagai sebahagian daripada lonjakan kami ke depan dan revolusi dalam industri fesyen”.
 
 
MENGENAI ES CLOSET INTERNATIONAL BERHAD
 
ES Fashion Sdn Bhd dibentuk pada tahun 2006. Ia adalah pemborong pakaian dan pakaian yang terkenal dan mapan untuk pasaran domestik dan antarabangsa. Ia kini mempunyai jenama SECRET (ditubuhkan pada tahun 2006), MORE (2007), MOMENTZ dan DOLLZ (kedua-duanya tahun 2008), dan CAESEN & MOONA (2019) yang memfokuskan kepada pakaian wanita, , skirt, kemeja, blaus, seluar dan aksesori – di bawah bumbungnya. Setakat tahun 2019, ES CLOSET INTERNATIONAL BERHAD diwujudkan selepas sedekad penubuhan syarikat asalnya,.
 
ES Closet sentiasa melampaui keperluan pelanggannya dengan menyampaikan reka bentuk yang berkualiti, ketukangan yang sangat baik, perkhidmatan yang cekap dan penghantaran produk yang pantas, dengan niat menjadi jenama yang terunggul di dunia.
 
Pengasasnya telah membentuk rangkaian besar pembekal dan rakan kongsi tempatan dan luar negara. Dengan pengalaman luas dan kepintaran perniagaan, pasukan pengurusan berwawasan, keupayaan pengurusan, rantaian bekalan yang kukuh, kelebihannya sebagai penggerak pertama di Asia Tenggara dan saluran pengewangan yang berskala, ES Closet dijangka menjadi peneraju utama dalam Malaysia dan pemain utama dalam industri fesyen dunia..
LABEL-LABEL ES CLOSET INTERNATIONAL BERHAD
 
SECRET – Fesyen Belia
LEBIH – Fesyen Dewasa
MOMENTZ – Pakaian Pejabat
DOLLZ – Fesyen Korea Premium
MOONA – Fesyen Bergaya Terkini
CAESEN – Fesyen Melayu Bergaya Terkini
NICSS – Pakaian Inovatif (akan di keluarkan pada tahun 2020)
 
Mengenai NASDAQ
 
NASDAQ yang berpangkalan di New York adalah bursa saham kedua terbesar di dunia dengan topi pasaran (10,857 bilion USD)
 
Untuk maklumat lanjut:
 
ES CLOSET INTERNATIONAL BERHAD
51, Lorong Meranti Off Jalan Kenanga,
55200 Kuala Lumpur
Tel. 019-224 9663 (Dr Zyro Wong)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *