(SEMASA) LIFETIME MERAIKAN IBU-IBU MODEN CEKAL DENGAN PELBAGAI MINAT DALAM KEMPEN “MOTHER 2.0”

Spread the love

Mother 2.0 Words of Wisdom_Dolls“Siapa kata kanak-kanak tidak boleh mendengar muzik rock?”

 – Lifetime: Kata-kata Hikmat Mother  2.0

 

“Hanya kerana saya pergi bercuti, tidak bermakna saya ibu yang jahat. Itulah maksudnya cuti!”

– Lifetime: Kata-kata Hikmat Mother  2.0

Ibu-ibu zaman sekarang sememangnya penyayang, penyabar dan sangat berdedikasi; mereka juga sahabat baik, penasihat, teman membeli-belah dan bersenam, teman bercuti dan mentor anak-anak mereka. Ibu-ibu yang telah ‘dinaik taraf’ dan diberi nama “Mother 2.0” oleh Lifetime ini melalui perubahan mengikut peredaran zaman – mereka ini turut menguasai kemahiran-kemahiran mengagumkan seperti ashtanga yoga, kebolehan ubah-suai diri dalam masa 5 minit, menjalankan pelbagai tugas serentak dan banyak lagi.

Mother 2.0 Words of Wisdom_Holiday

Untuk menghargai ibu-ibu Mother 2.0 ini, Lifetime dengan bangganya mengadakan kempen Hari Ibu bagi meraikan wanita-wanita istimewa dengan prinsip tersendiri yang telah melawan tradisi dan mengubah stereotaip untuk menjadi ibu dengan cara yang mereka sendiri tentukan. Anda juga boleh menjadi sebahagian daripada revolusi Mother 2.0 Lifetime:

 

Kata-kata Hikmat Mother 2.0

Kongsi kisah anda dengan Lifetime dan berikan inspirasi kepada yang lain menerusi pengalaman anda! Hanya poskan Kata-kata Hikmat Mother 2.0 (Mother 2.0 Wisdom) versi anda di https://www.facebook.com/LifetimeAsia/posts/351184638338965 dan lima kisah paling asli akan memenangi peluang untuk menghadiri sesi tayangan ekslusif ‘Mother’s Day’ (set empat tiket wayang) pada Ahad, 8 Mei di TGV Sunway Pyramid bersama personaliti-personaliti Mother 2.0! Peraduan ini akan berakhir pada 5 Mei.

 

Kisah Video Mother 2.0

Bagi menunjukkan yang seorang ibu juga  boleh meneruskan minat mereka, empat personaliti Mother 2.0 akan berkongsi kisah dan pendirian mereka di laman Facebook dan laman web Lifetime Asia! Kenali ibu-ibu ini dan kongsi kisah mereka dengan ibu-ibu lain:

 

  • Puteri Kirana, seorang pelagak ngeri motosikal yang sukakan adrenalin;
  • Nisa Hadian, seorang jurutera pelantar minyak yang suka membuat kek;
  • Ammetta Malhotra Bergin, seorang jurulatih peribadi dan pemilik Target Fitness Gym; dan
  • Jayvy Chin, seorang ibu bertatu yang meminati seni tatu.

 

Ibu-ibu ini dan ramai lagi ibu-ibu lain, membuktikan yang kehidupan seorang ibu bukanlah terhad seperti yang ditetapkan oleh tradisi lama; apa yang lebih penting, menjadi ibu tidak bermakna seorang wanita harus melupakan minatnya dan menghalangnya daripada menjadi individu dengan keunikan tersendiri.

 

Mother 2.0 Rencana Senarai Ringkas (‘Listicles’)

Sepanjang kempen ini, Lifetime juga akan memaparkan rencana-rencana senarai ringkas di Facebook yang akan memaparkan aspek-aspek ibu-ibu Mother 2.0 daripada pelbagai sudut berbeza. Terdapat ide-ide pemberian hadiah Hari Ibu dan aktiviti-aktiviti menarik untuk ibu-ibu Mother 2.0, dan juga petikan-petikan kata dan maklumat untuk ibu-ibu moden!

 

Sertai kempen ini sekarang – hargai ibu-ibu Mother 2.0 dalam hidup anda yang memberikan erti sebenar menjadi seorang ibu – kongsi kata-kata hikmat Mother 2.0 Wisdom anda dengan mereka; galakkan mereka untuk turut berkongsi pengalaman mereka; sebarkan semangat positif menerusi kisah video dan rencana senarai ringkas Mother 2.0 yang penuh inspirasi. Kesemua ini boleh didapati di www.facebook.com/LifetimeAsia dan www.lifetimeasia.com!


Spread the love

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *