(SEMASA) NU Sentral Lancarkan Kempen Hari Raya Berinspirasikan Kucing dan Inisiatif Amal

Spread the love

NU Sentral, destinasi membeli-belah utama di KL Sentral, berbesar hati mengumumkan perayaan Hari Raya dengan kelainan yang unik. Merangkul kasih sayang sejagat untuk teman kucing, NU Sentral bersedia untuk membawa pengunjung pergi ke dunia aneh keseronokan kucing yang menjanjikan pengalaman yang sangat menggembirakan untuk pembeli. Kempen acara itu bermula pada 12 Mac dan akan diteruskan sehingga 14 April di ruangan tengah pusat mmembeli belah tersebut.

Pusat beli-belah itu, terletak di tengah-tengah Kuala Lumpur dan NU Sentral menjemput semua pengunjung untuk merasai kemeriahan dan kehangatan musim perayaan bersama keluarga mereka, di samping menghulurkan bantuan kepada mereka yang memerlukan.

Iftar bersama Raudhatul Al Faeez House of Virtue

Atas semangat berbakti kepada masyarakat, NU Sentral berbesar hati untuk menganjurkan Majlis Berbuka Puasa khas bersama anak-anak Rumah Kebajikan Raudhatul Al Faeez. Perhimpunan yang menggembirakan ini bertujuan untuk menyebarkan kegembiraan dan mencipta kenangan berpanjangan untuk kanak-kanak pada musim perayaan ini. Acara “Jalinan Kasih” pada 4 April 2024, menjadi platform untuk membawa kegembiraan kepada mereka yang memerlukan. Pihak pusat membeli-belah gembira mengalu-alukan 28 kanak-kanak dan lima penjaga dari rumah, untuk menyertai kami dalam perayaan ini.

Majlis yang diadakan itu telah dihadiri Pengurus Besar Jabatan Pajakan dan Pemasaran, Pelaburan Hartanah Berhad (PHB), Puan Fauziah Mohd Azali, Ketua Peruncitan NU Sentral, Pn. Alice You serta Pengetua Perbangunan Kebajikan Raudhatul Al Faeez, Puan Zahrina Saat.

Acara kemuncak pada malam itu ialah persembahan yang menggembirakan oleh anak-anak rumah, mempamerkan bakat mereka dan menyebarkan kegembiraan kepada pembeli. NU Sentral sangat teruja untuk menyediakan platform untuk penghibur muda ini untuk menyinar dan memberi inspirasi kepada orang lain dengan kreativiti dan semangat mereka.

Decathlon, sebagai salah satu penyewa utama NU Sentral, juga memainkan peranan penting dalam menyumbang kepada acara amal ini. Kanak-kanak yang menghadiri acara itu ditawarkan peluang untuk menyertai pelbagai aktiviti yang bertujuan untuk meningkatkan kemahiran hidup mereka, termasuk ceramah mengenai Kemahiran Bertahan dan sesi Kemahiran Perkhemahan. Selain itu, mereka berpeluang melakukan aktiviti mendebarkan seperti Memanah, Lumba Skuter dan Menembak Bola Keranjang, semuanya disediakan dengan murah hati oleh pasukan Decathlon NU Sentral sebelum sesi iftar.

Sebagai mengiktiraf usaha mereka yang tidak ternilai dalam memberikan penjagaan dan sokongan kepada anak-anak yatim dan asnaf, NU Sentral menghulurkan sumbangan wang tunai kepada Perbangunan Kebajikan Raudhatul Al Faeez, seterusnya menyokong usaha murni mereka. Di samping itu, pusat beli-belah itu mengedarkan duit raya dan cenderahati yang menarik kepada kanak-kanak, menyebarkan senyuman dan keceriaan perayaan ke seluruh masyarakat.

Selain itu, sebagai sebahagian daripada perayaan lanjutan, NU Sentral akan menganjurkan beberapa siri acara dan aktiviti sepanjang tempoh kempen. Aktiviti-aktiviti ini termasuk penebusan Paket Raya, Bazar Raya, Bubur Lambuk Percuma, persembahan Buskers, bengkel dan banyak lagi, memberikan pengunjung pengalaman yang memperkaya dan mengasyikkan.


Spread the love

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *