(SEMASA) MyChef Innovation dan The Hope Branch Bergabung dengan IJN untuk Menyokong Wira Kesihatan di Bulan Ramadan

Spread the love

Kuala Lumpur, Malaysia – Semangat Ramadan benar-benar hidup di lobi Institut Jantung Negara (IJN) pada hari Jumaat 5 April 2024, ketika MyChef Innovation, pengeluar makanan siap-saji terkemuka Malaysia, berganding bahu dengan The Hope Branch dan Institut Jantung Negara (IJN) dalam kempen CSR yang mengharukan. Inisiatif yang bertujuan menghormati dedikasi tanpa henti para pekerja kesihatan sepanjang bulan suci ini, telah berjaya mengedarkan 100 Pakej Kebajikan Raya, membawa kegembiraan dan keselesaan kepada para pahlawan barisan hadapan di IJN.

Di bawah kepimpinan Rudy Malik, CEO Kumpulan Enspire Ventures Sdn Bhd yang mewakili MyChef Innovation, pagi itu bermula dengan persiapan teliti dari pihak MyChef Innovation, di mana mereka telah mengubah lobi IJN menjadi pusat penghargaan dan penghormatan. Udara dipenuhi dengan rasa antisipasi ketika acara dimulai, dengan sambutan istimewa diberikan kepada tetamu kehormat, termasuk Dr. Jezamine Lim dari The Hope Branch dan wakil terhormat dari IJN.

Pengedaran Pakej Kebajikan Raya menjadi titik fokus hari itu, setiap satu diisi dengan teliti dengan makanan berkhasiat dari MyChef Innovation, topeng muka, dan kotak minuman yang menyegarkan. Sumbangan ikhlas ini khususnya diberikan kepada pekerja kesihatan IJN di mana pihak MyChef Innovation dan The Hope Branch menyambut pemberian ini sebagai tanda penghargaan atas usaha mereka sebagai wira kesihatan terutama sekali pada bulan ramadan.

Rudy Malik, merenung kembali inisiatif tersebut, berkongsi pemikiran tulusnya, “Menyaksikan senyuman dan rasa syukur di mata staf IJN adalah saat yang mendalam bagi kami semua. Ini adalah pengingat kuat tentang impak yang dapat kita buat ketika kita bersatu untuk tujuan mulia. Komitmen kami untuk mendukung komuniti kami, terutama mereka yang mengabdikan diri untuk melayani orang lain, tidak pernah lebih kuat.”

Dr. Jezamine Lim menambah, “Mengambil bahagian dalam aktiviti hari ini adalah pengalaman yang sangat mengharukan. Ini adalah suatu kehormatan untuk berdiri bersama MyChef Innovation dan IJN dalam merayakan semangat dan dedikasi para pekerja kesihatan kita. Kerja keras dan pengorbanan mereka, terutama selama waktu yang suci ini, mengilhami kita semua.” “Bekerjasama dengan MyChef Innovation dan The Hope Branch dalam inisiatif Ramadan ini merupakan suatu keistimewaan. Ini adalah bukti kekuatan kolaborasi dalam menyokong komuniti penjagaan kesihatan kami. Bersama, kami membawa sentuhan keselesaan dan penghargaan kepada staf kami yang berdedikasi, memastikan mereka merasa dihargai dan disokong sepanjang bulan suci ini,” kata Datuk Dr. Aizai Azan Abdul Rahim, CEO Institut Jantung Negara.

Acara yang berjaya ini tidak hanya menonjolkan kemurahan hati MyChef Innovation dan The Hope Branch, tetapi juga menekankan pentingnya komuniti dan kekuatan tindakan kolektif dalam menunjukkan penghargaan untuk upaya tak henti-henti para pekerja kesihatan. Ini adalah hari yang merayakan kesatuan, kemurahan hati, dan unsur sebenar Ramadan, meninggalkan kesan yang tidak terhapus pada semua yang telah mengambil bahagian.

Mengenai MyChef Innovation: MyChef Innovation adalah perintis dalam industri makanan Malaysia, menawarkan rangkaian makanan siap-saji yang lazat, berkualiti tinggi yang memenuhi keperluan dinamik pengguna masa kini, menggabungkan nutrisi dengan kelazatan untuk meningkatkan kehidupan seharian.

https://mychef.com.my/

Mengenai The Hope Branch: Didirikan oleh Dr. Jezamine Lim, The Hope Branch komited untuk membuat impak positif dalam komuniti, memimpin inisiatif yang memberikan dukungan dan harapan kepada mereka yang memerlukan.

https://www.instagram.com/thehopebranch.my/?hl=en

Mengenai IJN: Institut Jantung Negara (IHN) terkenal dengan kecemerlangannya dalam menyediakan rawatan kesihatan kardiovaskular dan toraks, berdedikasi untuk meningkatkan kesihatan dan kesejahteraan masyarakat Malaysia.

https://www.ijn.com.my/


Spread the love

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *