(HIBURAN) JIWA 8 BELAS : IMPAK GADINGAN PELAKON BARU DAN BERPENGALAMAN

Spread the love

Bertempat di TGV One Utama, Petaling Jaya telah berlangsungnya Malam Gala Tayangan Perdana Filem Jiwa 8 Belas yang membariskan gandingan pelakon baru dan berpengalaman seperti Sohpia Albarakbah, Shah Hazvee, Izuan Razali, A. Galak, Kanda Khairul, Faha Azhar, Dato Jalaluddin Hassan, Ikhram Juhari, Akim Nordin, Aman Graseka, Arif Mex, Acap S dan Datuk Fauziah Nawi.

Filem ‘Jiwa 8 Belas’ mengisahkan pasangan rakan karib, yang kemudiannya bertukar menjadi tragedi gara-gara terperangkap dalam sekumpulan penjahat yang memperdagangkan wanita ke Thailand. Kesan kegiatan haram mencetuskan masalah social tanpa kawalan menjebak anak muda sehingga melampaui batas sehingga melahirkan anak luar nikah.

Pengalaman pahit sepasang suami isteri apabila diculik oleh sekumpulan penjenayah pemerdagangan manusia membibitkan dendam yang membara dalam jiwa orang tua yang kehilangan anak tersayang sehingga sanggup pula mengambil tindakan di luar perundangan sehingga membunuh pelaku tersebut.

Filem arahan sutradara S. Baldev Singh ini diterbitkan oleh White Merpati Entertainment Sdn Bhd serta diedarkan oleh Sri Saheb Production Sdn Bhd akan mula ditayangkan pada 18 Januari ini selepas tayangan awal filem tersebut tertangguh dan tertunda akibat pandemik Covid-19 yang lalu.

SINOPSIS :

Filem ini mengisahkan tentang dua orang anak muda yang berkawan baik iaitu Isyq (Shah Hazvee) dan Fatien (Sohpia Albarakbah) dalam perjalanan ke negara Thailand. Dalam diam Isyq simpan perasaan terhadap Fatien namun gadis cantik tersebut menjalinkan hubungan cinta bersama Edd (Ikhram Juhari). Dalam perjalanan tersebut, mereka mengalami kemalangan jalan raya akibat terlanggar lori di hadapan.

Kerana motor Isyq hancur dan tak boleh digunakan lagi, mereka berdua ambil keputusan untuk berjalan kaki saja menuju ke pekan berdekatan di kawasan tersebut untuk dapatkan bekalan makanan dan rawatan dengan menumpang kereta yang melalui jalan tersebut.

Pemilik kereta tersebut yang dikenali sebagai Mat Kitam (Izuan Razali) mula menunjukkan sikap yang tidak baik kepada mereka berdua sehinggakan perasaan takut menghantui apabila Fatien ternampak senjata api di bawah tempat duduk Mat Kitam yang rupa-rupanya adalah ketua geng pemerdagangan manusia.

Apakah yang bakal berlaku kepada pasangan tersebut ? Saksikan filem yang bakal ditayangkan pada 18 Januari ini di panggung berdekatan dengan anda.


Spread the love

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *