(SEMASA) HABIB Lancar GEMFEST 2024 – Raikan Permata Alam Yang Mempesona

Spread the love

Kuala Lumpur, 11 Jun 2024 – Berlian dan batu permata, sinonim dengan gemerlapan nan memukau dan pelbagai warna, menarik perhatian dan imaginasi seperti beberapa keindahan alam yang lain. Setiap batu permata, dari kilauan berlian yang menakjubkan hingga kemewahan zamrud yang menyerlah, memiliki daya tarikan dan kisah unik tersendiri yang menimbulkan rasa kagum dan keanggunan abadi.

Selama hampir 66 tahun, HABIB menerajui kepermaian batu-batu berharga ini, dengan ketukangan dan inovasi yang hebat, menjadikan HABIB sebuah jenama terkemuka dalam dunia barangan kemas mewah dan pada masa yang sama menjadi salah satu jenama paling digemari di Malaysia. Dalam meraikan legasi yang gemilang ini, HABIB bangga melancarkan GEMFEST (Pesta Permata) 2024, kempen tahunan yang mengangkat kecantikan batu permata, serta menampilkan pelbagai pilihan yang menawan dengan kualiti yang konsisten dan terbaik.

Bermula sekarang sehingga 30 Jun 2024, GEMFEST 2024 meraikan permata alam yang mempesona, mempamerkan koleksi barangan kemas HABIB yang dikenali dengan daya ketukangan yang luar biasa dan rekaannya yang mengagumkan. Bermula dengan pemilihan teliti bahan terbaik, sehingga dedikasi yang tiada tandingan terhadap kualiti dan mutu, HABIB mempersembahkan visual utama kempen dengan gabungan batu permata berwarna-warni yang memancarkan kesempurnaan, kegembiraan dan kilauan yang berpanjangan.

Sebagai permulaan kempen, HABIB menawan hati umum dengan koleksi baharu yang memukaukan, Antaranya merupakan anting-anting Turmalin Merah Jambu dan Hijau yang dikenali sebagai Toi et Moi, rantai leher Tanzanit 34.33  karat yang menawan dan cincin Turmalin Paraiba yang menjadi idaman ramai. Setiap koleksi adalah bukti komitmen HABIB terhadap reka bentuk yang teliti dan terperinci dalam barangan kemas, mempamerkan kesenian yang luar biasa dan meninggalkan kesan abadi kepada setiap yang melihatnya.

“Di HABIB, kami memegang tanggungjawab untuk menyediakan pelanggan dengan barangan kemas berkualiti sambil terus berkongsi pengetahuan dan meningkatkan penghargaan secara umum terhadap berlian dan batu permata berwarna,” kata Dato’ Sri Meer Habib, Pengerusi Eksekutif Kumpulan HABIB. “Melalui GEMFEST, HABIB meraikan keindahan semula jadi batu-batu berharga ini, sambil mempamerkan komitmen teguh kami terhadap kehalusan ketukangan, kecemerlangan reka bentuk dan pemilihan teliti batu permata yang unik dan jarang ditemui,” tambahnya lagi.

Dari rekaan yang unik hingga ke gaya klasik dan kontemporari, GEMFEST 2024 menjanjikan pelanggan halwa mata dengan pelbagai pilihan batu permata dan berlian untuk menampilkan keperibadian pemakai yang tersendiri. Antara tumpuan kempen adalah:

  1. Permata istimewa: GEMFEST 2024 bangga untuk mempamerkan koleksi menarik batu permata yang unik dan jarang ditemui. Koleksi utama tahun ini mempamerkan batu Sphene Hijau yang mempesonakan, Turmalin Paraiba, Tanzanit, Tiger’s Eye dan sebagainya. Setiap batu permata dipilih dengan teliti atas keunikan dan keindahannya, memberikan pelanggan gambaran tentang nilai khazanah semulajadi yang kaya dan mengagumkan.
  1. Koleksi Dancing Diamond HABIB: Menampilkan sinaran berlian yang berkilauan, dan keunikan rekaannya yang mempamerkan kehalusan dan ketukangan yang luar biasa. Mengambil inspirasi daripada potongan, bentuk dan struktur berlian yang pelbagai, setiap utas rantai leher memegang sebutir berlian bersijil GIA yang seakan sedang menari dengan setiap gerakan, mencerminkan keanggunan dan kecantikan dalaman si pemakai.
  1. Acara istimewa pelanggan: HABIB mengadakan sebuah siri pengalaman GEMFEST yang mengujakan di bilik pameran terpilih sepanjang kempen. Pelanggan berpeluang untuk meneroka dengan lebih mendalam ke dunia batu permata dengan sesi solekan istimewa dan ditata rias dengan set barangan kemas HABIB yang mempesonakan.

Untuk maklumat lanjut mengenai kempen HABIB GEMFEST 2024, kunjungi bilik pameran berhampiran dari kini sehingga 30 Jun 2024, layari laman sesawang rasmi www.habibjewels.com atau ikuti laman media sosial rasmi HABIB di Instagram dan Tiktok @habibjewelsofficial.


Spread the love

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *