(SEMASA) vivo memperkenalkan V7+, Telefon Pintar Berasaskan Selfie dengan Paparan FullViewTM, Kamera Depan 24MP serta flash LED Terkini di Malaysia

                                                                                                                       

Kuala Lumpur, 26 September 2017 – Hari ini, , vivo melancarkan V7+ terkini diMalaysia. Ia adalah telefon pintarberasaskan selfie yang dilengkapi kamera depan 24MP, flash LED serta Paparan FullViewTM. Telefon pintar siri V terbaharu ini memaparkan ciri-ciri fotografi dan skrin yang luar biasa, serta rekaan yang bertujuan memperkasakan konsep ekspresi kendiri di kalangan pengguna yang celik media. Berdasarkan keperluan golongan muda hari ini, V7+ telah mempertingkatkan dari aspek selfie,  membolehkan pengguna mencipta dan berkongsi memori-memori yang bermakna.

V7+ adalah telefon pintar yang berasaskan fungsi selfie. Ia mencerminkan misi vivo dalam memperkasakan ekspresi kendiri di kalangan generasi yang seterusnya. Ia memaparkan pelbagai teknologi canggih dalam semua aspek, bermula dari kamera depan, penangkapan gambar sehinggalah galeri, seterusnya membolehkan pengguna yang celik media mencipta serta berkongsi memori-memori yang paling menarik.

“Sebagai pengguna telefon pintar yang aktif, telefon pintar yang mempunyai pelbagai fungsi dan ciri-ciri yang canggih amat penting kepada saya. Dengan adanya Paparan FullViewTM serta kamera depan 24MP, vivo V7+ dapat memenuhi keperluan saya ini. Bukan sahaja V7+ dapat menangkap detik-detik bermakna dan selfie saya, malahan saya juga dapat melihat semua gambar tertangkap pada skrin yang menarik,” demikian kata Janna Nick, Duta vivo V7+.

Tiada lagi gambar dan selfie kabur dengan V7+

V7+ melambangkan keagungan vivo sebagai pelopor selfie sempurna dengan kamera depan 24MP yang unggul beserta flash LED bagi menghasilkan selfie yang berimej tajam dan jelas. Menerusi warna yang semula jadi, kontras yang baik serta latar belakang yang jelas, V7+ menjanjikan detik memori yang jelas lagi menarik.

Kamera depan 24MP serta algoritma fotografi pintar memberi nafas baharu kepada selfie yang sempurna dengan menghasilkan gambar yang lebih jelas dan semula jadi. Contohnya, ciri Face Beauty 7.0 dapat mencerahkan dan menghasilkan rona warna kulit yang lebih seimbang walaupun dalam keadaan gelap. Portrait Mode dalam V7+ pula mengaburkan latar belakang demi mendapatkan kontras yang lebih tajam dan visual yang lebih tajam bagi menghasilkan selfie yang bergaya.

Pengalaman cinematik yang mengujakan dengan Paparan FullViewTM

V7+ dilengkapi Paparan FullViewTM 18:9 yang mengagumkan pada skrin bersaiz 5.99 inci dan menawarkan peningkatan bahagian paparan visual sebanyak 12.5%, berbanding dengan skrin 16:6 tradisional. Tambahan pula, pengguna dapat menikmati pengalaman gaming yang lebih mengujakan, dengan 84.4% nisbah skrin kepada bahagian badan serta bezel senipis 2.15mm yang akan meningkatkan pengalaman visual pengguna.

Telefon pintar ini turut dilengkapi fungsi Game Mode yang mampu menghalang panggilan dan mesej bagi menjamin pengalaman gaming tanpa gangguan.

Dilengkapi pelbagai sistem operasi dengan prestasi luar biasa

V7+ juga dilengkapi Qualcomm octa-core CPU dan 4GB RAM bagi menjamin pengalaman pengguna yang lancar dan sempurna. Berdasarkan tradisi vivo yang mementingkan kualiti audio, V7+ telah dipertingkatkan lagi dengan cip audio AK4376A Hi-Fi bagi menjaminkan pengalaman muzik yang luar biasa. Di samping itu, fungsi Funtouch 3.2 OS-nya dilengkapi ciri-ciri mesra pengguna seperti Smart Split 3.0 dan Face Access, sekaligus menjadikan V7+ teman yang sempurna dalam kehidupan harian pengguna.

Harga dan kebolehdapatan

V7+ bakal dijual bermula pada 29 September 2017 dalam warna Crown Gold dan Matte Black pada harga RM1,499 di kedai-kedai konsep vivo, kedai-kedai rakan vivo serta pasaran e-dagang.

Imej-imej beresolusi tinggi V7+ boleh didapati di www.vivo.com/my .

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *