(HIBURAN) Pra Tonton Filem : Mael Lambong

Spread the love

Filem Mael Lambung arahan Ahmad Idham Ahmad Nadzri merupakan filem komedi yang bakal ditayangkan dipawagam pada 21 Jun 2012 nanti.

Filem terbitan Excellent Pictures Sdn Bhd, membariskan beberapa orang pelakon utama seperti Zizan Razak, Juliana Evans, Taiyudin Bakar (Tai), Shenthy Feliziana dan lain-lain.
SINOPSIS 

Mael Lambung (Zizan Razak) merupakan seorang penarik kereta yang cukup dikenali di Kuala Lumpur. Hidupnya mula berubah dan menjadi kelam kabut apabila bertemu dengan Maria (Juliana Evans) yang meminta pertolongan darinya untuk menyelamatkan diri daripada penjahat.
Pelarian mereka untuk menyelamatkan diri membawa Mael dan Maria ke Terengganu yang juga kampung halaman Mael. Rupa-rupanya Mael telah lama meninggalkan negeri kelahirannya ini kerana membawa diri.
Di kampung, Mael kembali bertemu dengan Rozie (Shenthy Feliziana), bekas kekasihnya yang kini telah bergelar tunangan kepada Tiger (Taiyudin Bakar). Konflik mula timbul apabila Tiger tidak menyenangi kepulangan Mael kerana cemburu dengan hubungan yang pernah terjalin di antara Mael dan Rozie sebelum ini.
Penjahat memburu Maria kerana mahukan mikrocip yang mengandungi maklumat tender projek kerajaan itu akhirnya dapat menjejaki mereka di Terengganu. Apakah yang berlaku seterusnya?
ULASAN :
secara peribadi penulis amat seronok menonton filem ini, begitu juga dgn pihak media lain , VIP serta tetamu2 jemputan yg lain, walaupun jalan ceritanya agak biasa ttp aksi dan telatah lucu Zizan sbg Mael Lambong sungguh menghiburkan. Penulis memberi 3/5 bintang kepada filem ini. Terima kasih penulis ucapakan kepada pihak Excellent Pictures kerana sudi menjemput penulis ke tayangan ini , tidak lupa juga kpd pihak kelab peminat TaiBloods (Taiyudin Bakar) kerana membantu penulis mendapatkan kudapan dan minuman pd malam tersebut, terima kasih, sekian.

Spread the love

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *