(HIBURAN) TIKET KONSERT PERTAMA MEGADETH DI MALAYSIA PANTAS DIJUAL

Spread the love

Kuala Lumpur, 26 April 2017 – Jika anda tidak tahu lagi, Megadeth akan menggegarkan Malaysia sempena konsert pertama mereka pada Khamis, 4 Mei 2017, jam 8 malam di Stadium Negara, Kuala Lumpur.
Siapa Megadeth? Dianggotai Dave Mustaine sebagai vokalis serta pemain gitar utama, David Ellefson yang bermain bass, Kiko Loureiro sebagai gitaris dan juga pemukul dram Dirk Verbeuren, Megadeth adalah antara kumpulan metal terhebat dunia yang berjaya mempopularkan genre muzik thrash metal.

Konsert ini adalah bersempena dengan jelajah dunia Dystopia, siri jelajah Megadeth yang paling besar setakat ini. Kumpulan yang ditubuhkan pada tahun 1983 akhirnya akan mengadakan tour ke Malaysia selepas sekian lama para peminat menantikan kehadirannya. Bersedialah untuk menyelusuri lagu-lagu hit mereka dari awal penubuhan hingga masa kini.
Dianjurkan oleh IME Malaysia, Megadeth Live in Malaysia merupakan konsert yang berskala besar. Kumpulan ini bakal mengembalikan nuansa muzik rock secara luar biasa. Mereka telah mengadakan pengalaman peminat ‘bootcamp’ yang istimewa serta membuat persembahan bersama Scorpions. Tiada lagi waktu lain yang sesuai untuk mengalami saat-saat indah bersama Megadeth secara langsung.
Tiket berharga RM198 (CAT2, tempat duduk bebas) telah habis dijual, manakala RM428 (Deth Pitt Zone, berdiri bebas), RM388 (VIP, tempat duduk bernombor), RM358 (Rock Zone, berdiri bebas) dan RM288 (CAT1, tempat duduk bernombor) dijual dengan pantas. Jadi dapatkan tiket anda sekarang sebelum terlambat.

Siri jelajah ini juga adalah untuk menyokong kemunculan album terbaru mereka, Dystopia selepas tiga tahun tanpa album baharu. Ini juga adalah album kelima belas daripada mereka.

Kumpulan ini telah memenangi Anugerah Grammy untuk kategori Persembahan Metal Terbaik 2017 baru-baru ini. Dengan jumlah 49,000 unit yang dijual dalam masa satu minggu, Dystopia mengambil kedudukan ketiga di carta Billboard Top 200 bersama-sama Adele dan Justin Bieber. Ini juga adalah pencapaian tertinggi yang pernah diraih band ini sejak 1992 untuk Countdown to Extinction yang berjaya menduduki tempat kedua di dalam carta terbabit. Dystopia turut disenaraikan sebagai salah satu daripada 20 Album Metal Terbaik 2016 oleh majalah Rolling Stone.

Tiket boleh didapati menerusi TicketCharge secara online di www.ticketcharge.com.my atau hubungi talian hotline + 603-92228811. Peminat Megadeth juga dapat membeli tiket dari outlet tertentu Speedy video, Victoria Music, Rock Corner, Chambers Music, PJ Live Arts, kaunter maklumat di The Mines shopping mall atau 1 Shamelin, Eden Ultimate di Kuantan dan juga Blonde Brunette di Penang. Semua harga tiket adalah termasuk 6% GST tetapi tidak termasuk yuran pemprosesan RM4.

Untuk maklumat lanjut mengenai konsert ini, sila layari @IMEAsia di Facebook, @IME_Asia di Instagram, @IMEProduction di Twitter, atau @IMEProductions di WeChat.


Spread the love

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *