(SEMASA) OAKWOOD HOTEL & RESIDENCE KUALA LUMPUR MENYAJIKAN “MOH! BERBUKA DI OAKWOOD” – MASAKAN KAMPUNG 100 ANEKA PILIHAN.

Spread the love

Kuala Lumpur, 6 Februari 2024 – CapitaLand Investment Limited’s (CLI) yang memiliki sepenuhnya bisnes unit penginapan, The Ascott Limited (Ascott) bebaru ini memperolehi Oakwood Worldwide (Oakwood), a premier global serviced apartment provider, dari Mapletree Investments Pte Ltd. Perolehan ini menaikkan potfolio global Ascott’s ke 81 milik harta dan lebih kurang 15,000 units. Oakwood yang mempunyai 8,500 unit operasi dijamgka menyumbangkan kenaikkan pada  keuntungan Ascott. Diasaskan di Los Angeles pada 1962, Oakwood didapati dalam lebih 15 negara. Ia diasaskan di USA sebagai Rumah Koporat, sebelum dijadikan tempat penginapan Hotel dengan memiliki 80 jenama.  Untuk keterangan lanjut, sila layari www.Oakwood.com.

Oakwood Hotel & Residence Kuala Lumpur dengan sukacitanya mengumumkan Buffet Ramadan   megahnya bertajuk “MOH! Berbuka di Oakwood,” sebuah perjalanan gastronomi yang menampilkan 100 hidangan Melayu tradisional dan autentik, termasuk hidangan eksklusif Lamb Kabsha. Jamuan lazat ini akan tersedia mulai 15 Mac 2024 hingga 7 April 2024, dari jam 6:30 petang hingga 10:00 malam.

Rasai semangat Ramadan dengan tawaran kuliner Oakwood yang mempersembahkan kayaan warisan Melayu Malaysia. Buffet ini menjanjikan simfoni rasa, menyatukan resipi tradisional dengan teknik masakan moden, dan menonjolkan kepelbagaian serta kekayaan masakan Malaysia.

Peminat awal (Early Bird) berpeluang menikmati pesta kuliner ini dengan harga istimewa RM98+ seorang. Harga biasa untuk dewasa adalah RM128+, RM98+ untuk warga emas, dan RM68+ untuk kanak-kanak, menawarkan pengalaman makan yang inklusif untuk semua.

Untuk memulakan sambutan sebulan penuh ini, Oakwood Hotel & Residence Kuala Lumpur akan mengadakan satu acara Kajian Ramadan khas pada hari Selasa, 6 Februari 2024, dari jam 6:30 petang hingga 9:30 malam. Acara ini akan dihadiri oleh ahli media, rakan korporat, ejen pelancongan, ejen dalam talian, dan pegawai kerajaan, memberikan gambaran awal kepada para tetamu mengenai nikmat kuliner yang menanti mereka sepanjang bulan Ramadan.

“Buffet Ramadan ‘MOH! Berbuka di Oakwood’ kami bukan hanya persembahan untuk deria; ia adalah satu perayaan budaya, tradisi, dan masyarakat,” kata Mondi Mecja, Pengurus Besar Malaysia Ascott Malaysia, induk Oakwood Hotel & Residence Kuala Lumpur. “Kami menjemput semua untuk menyertai kami dalam berbuka puasa dengan pelbagai hidangan yang menampilkan yang terbaik dari masakan Melayu Malaysia.”

Tumpuan buffet, Lebanese Lamb Kabsha, dijangka menjadi karya kuliner yang unik, menawarkan perpaduan rasa yang membawa para penikmat makanan ke tengah-tengah Timur Tengah. Tahun ni Chef Selebriti kami iaitu Chef Muhamad Zulfikar Ali Bin Mahdi.. atau dikenali ChefZ akan masak resipi tersendiri juga iaitu Masakan dari Timur Tengah – Lebanese Lamb Shank Kabsa.

Lamb Shank menjadi kegemaran untuk Berbuka. Masakan Lamb Shank Kabsa ni mempunyai ramuan tersendiri ..kelazatan kambing ni direbus dalam masa 2 Jam sehingga Daging nya Empuk, dimakan Bersama beras basmathi dan juga Egg Safron..kuah Kabsa pekat bersama sos pedas Harra Sauce

Nikmati kegembiraan berbuka puasa di Oakwood Hotel & Residence Kuala Lumpur dan rasai keaslian Ramadan dengan “MOH! Berbuka di Oakwood.”


Spread the love

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *