(SEMASA) Tangkap, simpan dan kongsi semua OOTD Raya anda dengan Galaxy A53 5G

Spread the love

Hari Raya Aidilfitri tiba lagi – musim untuk balik kampung, ketupat rendang dan gambar OOTD yang tidak dapat dielakkan pada IG anda. Ya, jika anda ingin meningkatkan permainan gambar anda untuk menunjukkan pakaian baharu anda, ini masanya.

Walaupun pakaian Raya anda kekal sebagai bintang utama, pastinya penting untuk kamera telefon anda mendapatkan semua butiran dengan betul! Jadi, jika anda memerlukan peranti untuk merakam gambar yang sempurna itu, Galaxy A53 5G baharu akan membuat anda menyerlah daripada yang lain dengan pengalaman kamera yang dipertingkatkan AI yang mengagumkan, menjadikan gambar dan video anda kelihatan menarik, dalam sebarang keadaan cahaya.

Adakah anda sedar, apabila anda cuba mendapatkan gambar yang sempurna, pasti ada yang secara tidak sengaja muncul di latar belakang gambar? Untuk menghilangkan sebarang objek yang menghalang anda daripada momen gambar sempurna anda – seperti photobomb, Galaxy A53 5G menampilkan objek Eraser yang memberi anda keupayaan untuk memadam objek yang tidak diingini daripada gambar anda selepas tangkapan diambil. Anda juga boleh mengedit gambar kabur dan pudar kepada jelas dengan Photo Remaster!

Tambahan pula, anda boleh mengubah gambar anda dengan mod Portrait canggih yang menangkap kedalaman dan garis subjek dengan lebih tepat. Ia juga membolehkan anda menggunakan kesan pencahayaan potret untuk mengubah suasana gambar. Jika anda ingin menambah lebih kreativiti pada gambar anda, peranti ini membolehkan anda menikmati pelbagai penuras interaktif yang menyeronokkan dengan Fun Mode – memberikan anda pengalaman unik untuk mengekspresikan diri anda dan mencipta kandungan yang lancar, pantas dan menyeronokkan.

Peranti tersebut mempunyai banyak ciri yang terdapat pada siri mercu Galaxy – salah satunya termasuk Single Take. Dengan Single Take, anda boleh merakam berbilang gambar dan video pada satu ketika sahaja dengan hanya satu ketikan butang. Kameranya yang berkuasakan AI akan mengesan apa sahaja yang ada dalam bingkai kamera. Anda boleh berlari, melompat dan menjadi kreatif dengan cara anda mengambil gambar dan video – gambar serta video anda akan tetap kelihatan hebat kerana ciri Single Take akan membantu anda memilih pilihan gambar yang terbaik.

Walaupun ramai daripada kita mungkin tidak melakukan banyak fotografi pada waktu malam, cahaya malap yang baik juga berfungsi dengan baik untuk tangkapan dalam rumah atau tangkapan dalam pencahayaan yang kurang sesuai. Oleh itu, di sinilah ciri Nightmode akan melaksanakan keajaibannya – dipertingkatkan oleh pemproses 5nm Exynos 1280 serba baharu, kamera berkuasa AI secara automatik menangkap sehingga 12 gambar sekaligus untuk menghasilkan gambar yang lebih terang dan jelas dalam tetapan malap dan waktu malam, dengan kurang bunyi.

Ciri kamera yang luar biasa ini pasti akan merakam semua OOTD dan momen Raya anda dengan warna-warna cerah yang menakjubkan. Jangan risau tentang kehabisan ruang penyimpanan di dalam telefon anda, peranti ini dilengkapi dengan 16GB RAM (8GB RAM fizikal + 8GB RAM maya) dan mempunyai storan dalaman sebanyak 256GB[1]. Jika anda memerlukan lebih banyak ruang, anda boleh menaik taraf storan anda dengan kad mikroSD[2] sehingga 1TB – kini anda tidak perlu lagi risau tentang kehilangan tangkapan hebat itu!

Jika peranti Galaxy A53 5G telah menarik perhatian anda, kami ada berita baik untuk anda! Ia kini tersedia untuk dibeli di mana-mana Samsung Experience Stores, Samsung Authorized Dealers dan Samsung Malaysia Online Store pada harga runcit yang disyorkan RM1,849. Selain itu, dari 1 April hingga 31 Mei 2022, anda akan mendapat Protective Standing Cover bernilai RM99 secara percuma dan diskaun 20% Samsung Care+[3] dengan pilihan sehingga 2 tahun apabila anda membeli Galaxy A53 5G baharu. Lebih baik lagi, nikmati penjimatan hebat dengan promosi Purchase with Purchase “PWP” apabila anda menukar beli peranti layak anda dan terima rebat tambahan sehingga RM150 ditambah kepada nilai tukar beli asas[4]. Anda juga boleh menjadikan Hari Raya tahun ini lebih bermakna dengan menyertai kempen Impian Raya Bersama[5] kami yang sedang berlangsung sekarang sehingga 15 Mei 2022 – yang membawakan anda senarai hadiah bernilai sehingga RM1,200,000 untuk dimenang dan dibawa pulang kepada orang tersayang apabila anda membeli Siri Galaxy A terbaharu dan produk layak yang lain. Jadi jangan tunggu lagi dan cuba nasib anda untuk memiliki salah satu ekosistem peranti inovatif Samsung Galaxy!

Semak harga runcit yang disyorkan dan hadiah eksklusif Galaxy A53 5G di bawah:

Model Tarikh Promosi Pelancaran RRP Warna Hadiah Eksklusif[6]
Galaxy A53 5G  

1 April 2022 – 31 Mei 2022

RM1,849 Awesome Black, Awesome White, Awesome Peach, Awesome Blue • 1x Galaxy A53 5G Protective Standing Cover, worth RM99

Untuk maklumat lanjut tentang promosi Siri Galaxy A terkini, sila layari: https://www.samsung.com/my/offer/mobile/galaxy-a-series-2022/

Untuk melihat produk layak dan maklumat lanjut mengenai kempen Impian Raya Bersama, sila layari http://www.samsung.com/my/offer/2022-impian-raya-bersama/mobile/.

Untuk maklumat lanjut tentang peranti Galaxy A53 5G terkini, sila layari:

https://www.samsung.com/my/smartphones/galaxy-a/galaxy-a53-5g-awesome-blue-256gb-sm-a536elbhxme/

###

[1] RAM dan kapasiti memori dalaman mungkin berbeza mengikut negara. Ketersediaan storan sebenar mungkin berbeza bergantung pada perisian yang diprapasang.

[2] Kad MicroSD dijual berasingan.

[3] Tertakluk pada terma dan syarat: https://images.samsung.com/is/content/samsung/assets/my/offer/samsung-care-plus/Samsung-Care-Plus-TNC-consolidated-1-year-and-2-year-packages.pdf.

[4] Tertakluk pada terma dan syarat.

[5] Tertakluk kepada terma dan syarat. Sila layari http://www.samsung.com/my/offer/2022-impian-raya-bersama/mobile/ untuk terma dan syarat penuh mengenai Kempen Impian Raya Bersama.

[6] Hadiah pelancaran adalah berdasarkan siapa cepat dia dapat, sementara stok masih ada. Terma dan syarat lain mungkin dikenakan. Sila layari https://www.samsung.com/my/offer/mobile/galaxy-a-series-2022/ untuk terma dan syarat penuh.


Spread the love

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *