(SUKAN) KARNIVAL “WATSONS GET ACTIVE 2023” – Memecahkan “The Malaysia Book of Records” untuk Penyertaan Terbesar dalam Rutin Kecergasan Dalaman Serentak dengan lebih 5,000 peserta

Spread the love

KUALA LUMPUR, 23 September 2023 – Acara “Watsons Get Active” dibawakan oleh Watsons Malaysia buat kali yang ke-8. Berlangsung pada 23 dan 24 September 2023, hujung minggu di Sentul Depot dipenuhi dengan lebih 5,000 peserta yang terlibat dalam parti senaman terbesar merangkumi Zumba, Tabata, dan “Spin Cycle”.

Memandangkan bilangan penghidap diabetes dan obesiti semakin tinggi di Malaysia, acara kecergasan tahunan ini telah berkembang, mendorong para pelanggan dan ahlinya untuk menjalani gaya hidup yang lebih sihat dan aktif. Ia telah menjadi acara yang mesti dihadiri, sehingga menerima peserta dari Pulau Pinang dan Sabah tahun ini.

‘Sebagai peruncit kesihatan dan kecantikan O+O No. 1 di Malaysia, Watsons Malaysia sentiasa berada di barisan hadapan bagi menggalakkan gaya hidup sihat. Kami berhasrat untuk pergi lebih jauh dengan menganjurkan sambutan pelbagai senaman terbesar untuk pelanggan kami. Tahun ini, kami telah memperkembangkan tawaran senaman kami untuk meningkatkan tahap tenaga, termasuk Zumba, Tabata dan “Spin Cycle”, selama dua hari. Selain itu, kami berhasrat untuk memecahkan ”Malaysia Book of Records” sekali lagi dengan Penyertaan Terbesar dalam Rutin Kecergasan Dalaman Serentak,’ kata Caryn Loh, Pengarah Urusan Watsons Malaysia.

Di “The Watsons Get Active Carnival 2023”, para peserta menikmati pesta senaman penuh muzik selama 90 minit yang dimeriahkan oleh 25 tenaga pengajar terlatih, diketuai oleh Duo Zumba Alex Phang & Deno Au, Jason dan Anna untuk Tabata, dan Shafiq & Ken untuk “Spin Cycle”.

Selain itu, pelanggan dijanjikan pesta kecergasan yang penuh keseronokan, bazar kesihatan dan kecantikan, persampelan dan banyak lagi semasa karnival dua hari ini. Karnival Dapatkan Aktif akan menampilkan 40 gerai daripada jenama kesihatan dan kecantikan di mana peserta boleh memanfaatkan tawaran eksklusif, demonstrasi, hadiah sepanjang hari dan persembahan artis terkenal, termasuk Firdhaus, Nicole Lai, DOLLA dan COEX.

Selain itu, acara ini juga mempunyai pemeriksaan kesihatan yang disediakan oleh pasukan ahli farmasi Watsons. Ini termasuk kerjasama khas dengan Universiti Pengurusan & Teknologi Tunku Abdul Rahman (TAR UMT) menyediakan pemeriksaan kecergasan dan Hospital Pantai Kuala Lumpur untuk berkongsi maklumat dan aktiviti kesihatan untuk semua hadirin.

Caryn menambah, “Watsons Malaysia amat konsisten dalam menyokong inisiatif untuk membantu masyarakat. Justeru, RM10,000 akan disumbangkan kepada Special Olympics Malaysia, sebuah organisasi NGO yang menyokong komuniti kurang upaya intelek melalui program dalam sukan, kesihatan, pendidikan dan pembinaan komuniti. Tahun ini, Watsons menyumbangkan barangan keperluan dan produk bernilai lebih RM1 juta kepada masyarakat Malaysia dan menerima Anugerah CSR pertama kami sebagai Syarikat Terbaik (Runcit) dalam Kelestarian & CSR Malaysia 2023 oleh CSR Malaysia”.

Kami ingin mengucapakan ribuan terima kasih kepada jenama yang mengambil bahagian dan rakan kongsi termasuk Pantai Hospital, Cebion, Adidas, Air Asia Ride, Special Olympics Malaysia, and TARUMT untuk sokongan mereka.

Untuk maklumat lanjut,

sila layari platform media sosial Watsons Malaysia atau di www.watsons.com.my.


Spread the love

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *