(HIBURAN) 5 MALAM 4 HARI ANUGERAH SYAWAL TV9

Spread the love

IMG_7555Dengan tema berbunyi ‘5 Hari 4 Malam’, TV9 menyediakan sebanyak 30 program terbaik sepanjang bulan Syawal tidak lama lagi. Pengurus Besar Kumpulan TV3 dan TV9, Sherina Nordin, memberitahu, program-program yang disediakan khas bagi penonton setia TV9 berbentuk pelbagai genre, bermula pada malam raya pertama iaitu pada 7 Ogos depan. Jelasnya, menerusi tema yang dipilih, TV9 akan menyiarkan pelbagai rancangan hiburan serta drama-drama terbaik malah turut menampilkan kolabrasi erat antara tv9 dan Hot FM di mana saluran radio popular itu akan mempromosikan program menarik sepanjang minggu pertama Raya ke udara antaranya seperti Geng Kampung Pisang, Hot TV Raya mahu pun program yang dilakonkan oleh juruhebahnya sendiri, Fara Fauzana dalam Mimpi Fara.

 4 malam 5 hari tv9small

Majlis pelancaran  30 program terbaik berkenaan berlangsung serentak dengan majlis iftar tv9 yang berlangsung di Kuala Lumpur Golf and Country Club (KLGCC) di Bukit Kiara, pada Selasa lalu. Menghiburkan penonton pada malam Raya dimulakan dengan program Hip TV menampilkan Aidid Marcello bersama Hani Hatim diikuti keesokannya dengan program-program yang disertai artis-artis popular seperti Dato Siti Nurhaliza, Alyah, Shila Amzah mahu pun yang baru seperti Najwa Latiff menerusi ‘Stailista Unplugged’ (8 Ogos) jam 10 pagi.
Tidak kurang menariknya disediakan untuk kanak-kanak menerusi slot Bananana TV9  seperti Seringgit Kashorga, I Heart Kurma, BanananaSquad VS Idola Kecil dan Cokelat Maraton serta filem animasi berjudul Bola Kampung The Movie.

Manakala,  rancangan berbentuk gameshow seperti Ada Bran? 2013, Kidnap, Mini Busking, Bintang Mencari Pasal Raya dan Switch Off Raya pastinya akan membuatkan penonton lekat terus di hadapan tv.

Pada majlis berbuka puasa yang mendapat sambutan hangat hingga terpaksa menempah meja tambahan, para artis yang hadiri terdiri antaranya ‘hero Malaya’ Rosyam Nor, Amy Mastura, Shila Amzah, Lyana Jasmay, Sharifah Aleya dan anak kembarnya, Alyah dan  Radhi OAG yang khabarnya merancang mendirikan rumah tangga buat kali kedua dengan gadis pilihan, model sambilan,  Nur Shahira Ayu Zahiri, 19,  yang turut dibawanya. Mereka  sudah menjalin hubungan cinta empat tahun lalu.
Lain-lain yang kelihatan seperti Hanez Suraya, Hamidah Wahab, Erma Fatima, Shasha Saidin, Najwa Latif dan ramai lagi yang terlibat dalam program siaran tv9.
kredit artikel : Fariza Saidin


Spread the love

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *