KUALA LUMPUR, 10 Mei 2026 – Auntea Jenny hari ini secara rasmi mengumumkan bahawa 12 cawangannya di Malaysia telah menerima pensijilan Halal daripada JAKIM. Pencapaian ini menandakan langkah penting dalam pematuhan sistem serta pengukuhan keupayaan pengurusan kualiti jenama tersebut di pasaran tempatan.
Majlis pelancaran pensijilan Halal tersebut telah diadakan hari ini dengan disaksikan oleh wakil JAKIM, YBrs. Ustaz Muhyidin Bin Aziz @ Saan, bersama jemputan khas Syed Saddiq dan Bella Astillah. Majlis ini menonjolkan komitmen jenama dalam melaksanakan piawaian Halal, pengurusan rantaian bekalan, serta sistem operasi cawangan yang lebih efisien.
Memperkasakan Pensijilan Halal, Mengukuhkan Asas Operasi Kebangsaan Auntea Jenny menyatakan bahawa pensijilan ini merangkumi cawangan di kawasan strategik termasuk Lembah Klang, Johor, Pulau Pinang, Pahang, Perak, dan Melaka. Melalui usaha pensijilan yang berterusan, piawaian operasi akan diselaraskan di seluruh negara bagi meningkatkan kestabilan perkhidmatan serta kepercayaan pengguna.
Pertumbuhan Cawangan dan Pengoptimuman Sistem Operasi Sehingga kini, Auntea Jenny telah mengendalikan hampir 50 cawangan di Malaysia dan mensasarkan untuk melepasi 100 cawangan menjelang akhir tahun 2026. Seiring dengan pengembangan skala ini, keupayaan dalam pemilihan lokasi, latihan kakitangan, dan operasi digital turut dipertingkatkan secara konsisten.
Pengiktirafan ASEAN Records & ASIA Records Auntea Jenny turut mengumumkan pencapaian rekod daripada ASEAN Records dan ASIA Records bagi kategori:
- “Mango Pomelo Sago Paling Laris daripada Rangkaian Minuman Teh Segar” (Sebanyak 85,951,586 cawan terjual pada tahun 2025; merangkumi 11,494 cawangan di empat negara setakat Disember 2025).
Pengiktirafan antarabangsa ini mengesahkan prestasi pasaran jenama yang kukuh dari segi jumlah jualan dan skala global.
Pelancaran Aplikasi Rasmi dan Program Minuman Percuma Sebagai sebahagian daripada strategi pendigitalan, Auntea Jenny melancarkan aplikasi mudah alih rasmi Malaysia untuk memperkasakan sistem keahlian. Sempena pelancaran ini, aktiviti pemberian 30,000 cawan minuman percuma akan diadakan di seluruh negara bermula 13 Mei hingga 15 Mei 2026 (sementara stok masih ada).
Fokus Pengurusan terhadap Pembangunan Keupayaan Jangka Panjang Ng Ching Wa, Pengarah Besar Auntea Jenny Malaysia, berkata: “Dengan lebih 10,000 cawangan di seluruh dunia, kami sentiasa berpegang kepada prinsip ‘Buah Sebenar, Teh Sebenar, Kualiti Sebenar’. Di Malaysia, kami menggabungkan piawaian global dengan inovasi tempatan. Pensijilan Halal ini adalah bukti komitmen kami terhadap kualiti tinggi dan rasa hormat kami terhadap pasaran tempatan.”
