(SEMASA) HABIB TRULY MALAYSIA DI SURIA KLCC MEMUKAU PENGUNJUNG LUAR DAN DALAM NEGARA

Spread the love

IMG_5921crop

Malaysia adalah sebuah negara yang bukan sahaja kaya dengan pelbagai pilihan makanan, pengembaraan dan keajaiban semula jadi, ia juga adalah salah sebuah syurga membeli-belah yang terkemuka di benua Asia. Bersempena dengan sambutan Tahun Melawat Malaysia 2014, syarikat barang kemas tempatan terkemuka, HABIB, akan melancarkan pameran dan jualan bertemakan ‘HABIB Truly Malaysia’ yang akan berlangsung di Pusat Membeli Belah, Suria KLCC. Dengan kedatangan pelancong asing dan juga tempatan ke Suria KLCC, pameran tersebut menjadi lokasi yang ideal untuk acara pameran dan jualan ‘HABIB Truly Malaysia’ ini.

IMG_5904

Acara pameran dan jualan ‘HABIB Truly Malaysia’ yang telah dilancarkan pada hari ini, dimeriahkan lagi dengan kehadiran artis dan jelitawan tempatan, yang menjadi pelengkap kepada permata-permata berharga yang dipamerkan. Kehadiran artis dan jelitawan yang lengkap dengan pakaian tradisional yang menunjukkan kepelbagaian budaya di Malaysia, turut memperagakan koleksi HABIB, yang diinspirasikan oleh sumber flora dan fauna yang ada dalam negara ini.

Antara koleksi HABIB yang diperagakan oleh Yasmin Hani, Thanuja Ananthan, Lee Yvonne, Zara Zya, Kaka dan Hunny Madu adalah keronsang, cucuk sanggul dan tali pinggang traditional emas yang merupakan sebahagian daripada koleksi warisan kebanggaan HABIB. Koleksi tersebut,yang sesuai disarungkan dengan pakaian tradisional, telah mendapat sentuhan kontemporari untuk menemani koleksi klasik intan HABIB.

Pengarah urusan HABIB, Dato’ Meer Habib, berkata, “Suri  a KLCC merupakan salah satu pusat membeli-belah terkemuka di Malaysia adalah lokasi yang amat strategik untuk Pameran danJualan ini dan memandangkan tahun ini adalah Tahun Melawat Malaysia, HABIB ingin mengambil peluang mempamerkan koleksi yang tidak dapat dilupakan kepada pelancong luar negara dan juga dalam negara menerusi koleksi barangan kemas emas dan permata yang unik.”

“Sebagai jenama yang telah membangun bersama Malaysia selama 56 tahun, HABIB berbangga untuk memainkan peranan dalam mempromosikan keindahan negara di mata dunia. Jika Malaysia adalah Negara yang melambangkan keunikan Asia atau seperti tema ‘Malaysia Truly Asia’, HABIB pula adalah jenama yang jelas mewakili keunikan Malaysia’ tambah Dato’ Meer lagi. Turut dipamerkan pada majlis pelancaran itu adalah replika emas bangunan kebanggan Negara iaitu  Menara Berkembar Petronas buatan HABIB.

“Replika emas tersebut, yang bersaiz 1/1000 daripada saiz sebenar yang diperbuat daripada emas, berlian dan permata adalah seberat 6 kg dinilai RM1 juta pada masa ia diperkenalkan buat pertama kali pada tahun 2001. Pada hari ini, replika ini dianggarkan mempunyai nilai yang mencecah sehingga RM 2 juta mengikut harga semasa emas. Ini menunjukkan, peningkatan nilai emas yang telah meningkat sebagai satu pelaburan yang masih relevan dan menguntungkan”. katanya.

Pameran dan jualan ‘HABIB Truly Malaysia’ di Suria KLCC ini menawarkan pelbagai diskaun istimewa dan tawaran menarik, termasuk diskaun sehingga 70% ke atas semua koleksi berlian dan batu permata akan berlangsung dari 26 Februari 2014 hingga 11 Mac 2014 ini akan di buka dari jam 10 pagi hingga 10 malam setiap hari.

Untuk maklumat lanjut tentang pameran dan jualan tersebut, sila hubungi bahagian pemasaran dan komunikasi HABIB di talian 03-4252 7777.


Spread the love

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *